avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general definire venituri ocazionale pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

definire venituri ocazionale pfa

Va rog sa-mi spuneti ce se intelege prin venituri ocazionale la o pfa cu activitate independenta ,si care este si angajat cu cim?
Cel mai recent răspuns: niki stefan , utilizator 16:44, 2 Septembrie 2010
Dupa parerea mea, pana la aparitia unei definitii clare, puteti incadra in categoria veniturilor ocazionale acele venituri pe care le obtineti .... o singura data in decurs de un an.
Este cel putin bulversant... citez din DEX:
anual: care are loc o dată pe an;
ocazional:care are loc cu prilejul unui anumit eveniment. 2. care se iveste întâmplător
NU poate fi 1 data pe an, pentru ca ar fi anual... Ocazional (pana la urma) poate fi si de mai multe ori pe an, pentru ca "evenimentele" pot sa apara pe neasteptate. Dupa ce ne ghidam cand interpretam aceasta sintagma??
Parere personala in contextul OUG 58:
Activitatea ocazionala presupune desfasurarea unei activitati profesionale fara o anumita periodiocitate si daca interpretam in continuare putem considera ca veniturile obtinute din activitati ocazionale se obtin concret dintr-o activitate secundara, avand si calitatea de angajat in acelasi timp.
Se pare ca nu se platesc contributiile pentru aceste venituri, dupa cum reiese din articolul de aici: [ link extern ]
Ocazional adj. v. întâmplător
Periodicitate s.f. Caracterul a ceea ce este periodic; revenire, repetare periodică a unui fenomen, a unei acțiuni
L.C.
"Datoraţi CAS numai dacă realizaţi un venit repetitiv, lunar, trimestrial, semestrial", spune in articolul la care faceti referire. Si atunci, daca am o factura emisa in ianuarie si alta abia in iulie, asta ce inseamna: semestrial sau ocazional?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare spor in revisal luminita_moldo luminita_moldo Buna seara. Daca la contractul de munca s-a facut un act aditional cu adaugarea unui spor de 2% din salariu de baza, numai daca se depaseste un plafon de ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat cu carte de munca si vreau sa imi deschid intreprindere individuala - contributii? Shaloo Shaloo Buna ziua. Sunt angajat cu carte de munca la o firma si vreau sa imi deschid un II cod CAEN 9002 - activitati suport interpretare artistica (SONORIZARI). ... (vezi toată discuția)
Contracte cu casa de sanatate si de pensii suciu_diana suciu_diana Buna ziua, in baza noilor prevederi legislative (OUG 58/2010) cum pot sa justific ca nu desfasor activitati repetitive ca sa nu imi fac contracte cu ... (vezi toată discuția)