Am o mare nelamurire. Mi-am incetat CIM la o societate aflata in insolventa care mi-a eliberat pe langa, cartea de munca nevizata la ITM, o adeverinta in care se precizeaza ca , cf legii 130/1999 societatea nu are obligatia certificarii la ITM a inregistrarilor din carnetele de munca ale angajatilor facute in cadrul societatii .De asemenea nu am primit nici un exemplar al CIM cu stampila ITM( cu toate ca am solicitat acest lucru).As dori sa stiu daca o sa am probleme la stabilirea vechimii in munca daca inregistrarile din CM nu sunt certificate de ITM . De asemenea va trebui peste 3 luni sa intru in concediu prenatal ( precizez ca m-am angajat la alta societate , ca atare nu am intrerupere in vechime nici macar o zi )Care ar fi demersurile pe care ar trebui sa le intreprind pt a nu avea probleme .Multumesc.
Conform legii130/1999 societatile comerciale pot opta sa pastreze si completeze carnetele de munca ale salariatilor, inspectoratele teritoriale de munca pot aproba ca aceste operatiuni sa fie efectuate de angajatori, dar au urmatoarele obligatii :
a) sa depuna lunar la inspectoratul teritorial de munca dovezile de calculare a drepturilor salariale, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se face plata acestora; b) sa prezinte carnetele de munca ale salariatilor la inspectoratele teritoriale de munca, la incetarea contractelor individuale de munca ale acestora, in vederea certificarii inscrierilor efectuate
Ok, insa daca acest lucru nu a fost facut de catre angajator , iar eu am reusit sa imi recuperez cartea de munca de la ei abia dupa 3 luni , si avand in vedere faptul ca nu am primit nici CIM cu viza de la ITM si ca in luna noiembrie o sa intru in concediu prenatal (si ca o sa imi trebuiasca si o adeverinta in care sa se specifice venitul net obtinut - in vederea calcularii cuantumului pentru concediu prenatal) ma pot duce la ITM cu carnetul de munca sa imi puna viza si sa imi pot lua de acolo o copie dupa CIM ?Pot afla de asemenea acolo care este inspectorul care s-a ocupat de societatea la care am lucrat?