avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită partaj la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

partaj la executare silita

Buna ziua ,

am primit de la ancpi o comunicare prin care imi spune ca sa notat cererea de executare silita .Ce reprezinta acest lucru ? Sotul pote cere partaj in acest caz ? cui trebuie sa ma adresez ?

va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 13:20, 6 Septembrie 2010
Pentru bunurile aflate in proprietate comuna, chiar creditorul va cere partajarea in cadrul executarii silite.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
dar de unde stiu dac sa pus deja in executare silita ptr ca nu am primit decat de la ancpi ? nu trebuia sa primesc ceva de la executor ?
Creditorul si-a notat garantia la Agentia de Cadastru.
Cu siguranta ca a facut acest lucru pe baza incuviintarii executarii silite in instanta :)
deci ei au actionat in instanta anagajamentul de plata care am inteles ca reprezinta titlu executoriu . dar sotul meu cum poate cere partajul in acest caz chiar daca nu suntem divortati ? cui trebuie sa ne adresam ?
Daca aceasta garantie a fost notata de catre debitor, in mod sigur s-a declansat executarea silita prin incuviintarea acesteia. Sa inteleg ca imobilul este ipotecat?
Prin aceasta procedura, dv nu puteti vinde intrucat imbobilul face obiectul unei garantii reale.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand garantul este sotul debitorului? AleCo AleCo Am o intrebare referitoare la o situatie ipotetica: daca unul dintre soti ia un imprumut bancar si celalalt sot apare ca si garant, in caz de neplata si ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara proprietari soti, unul administrator Corina Chilom Corina Chilom SC X SRL ARE UN CREDIT LA BANCA Y, UNDE NU A MAI PLATIT DE CATEVA LUNI. SOTIA ESTE ADMINISTRATOR LA SC X SRL. ACEASTA A SEMNAT UN ACT CATRE BANCA PRIN CARE ... (vezi toată discuția)
Executare silita rolandcojocaru rolandcojocaru Se poate face executare silita in urma neachitarii unui credit de nevoi personale negarantat, unei societati comerciale, daca beneficiarul creditului este acum ... (vezi toată discuția)