avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stergere condamnare din cazier - ambasada ce info ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stergere condamnare din cazier - ambasada ce info poate obtine?

Buna ziua,
Dupa o condamnare de 3 ani cu suspendare, cazierul a fost sters, e curat. Au trecut mai mult de 8 ani de la accidentul auto.
Pt emigrare in Canada, trebuie depus un dosar la ambasada Canaddei de la Bucuressti, unde trebuie completat un formular cu info despre "condamnari anterioare", cu detalii suplimentare.
De asemenea trebuie atasat si cazierul.
Intrebarea este: condamnarea trebuie declarata pe formular desi cazierul este curat acum? ei pot afla aceste condamnari deja "trecute", au acces la vreo baza de date a politie romane (care sa contina toata istoria, chiar daca cazierul apare curat acum)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 13:43, 2 Septembrie 2010
Nu cred ca este ideal sa completati formularul cu condamnari anterioare :))
Atasati actualul cazier, curat :=D>
oficial, in urma reabilitarii, mentiunea privind savirsirea unei infractiuni si condamnarea primita sint sterse. acest lucru este comunicat persoanei in cauza si altor institutii abilitate sa solicite acest tip de informatii.
catalin ciobanu a scris:

oficial, in urma reabilitarii, mentiunea privind savirsirea unei infractiuni si condamnarea primita sint sterse. acest lucru este comunicat persoanei in cauza si altor institutii abilitate sa solicite acest tip de informatii.


Sa inteleg ca si daca ambasada va solicita info direct de la politie, va primi acelasi raspuns ca si pe cazier? adica totul ok, curat? sau primeste raspuns cu toata istoria?
Ideea este ca prin intermediul reabilitarii sunt inlaturate consecintele condamnarii, decaderile, incapacitatile. Pe aceasta cale fostul condamnat poate exercita drepturile pe care le are orice persoana, la fel cum putea si anterior condamnarii. Condamnarea insa nu se sterge, ea ramanand undeva, in evidentele politiei..ca un fel de istoric infractional al persoanei.De aceea , daca pe formular exista o rubrica prin care se cere sa se faca mentiune despre foste condamnari, nu stiu dacas este indicat sa se omita acest lucru si daca depunerea cazierului curat este suficienta. Nu am idee daca cei de la emigrari vor verifica veridicitatea mentiunilor dvs. , ina nu este exclus.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedent penal vs cazier judiciar boglaz boglaz Buna ziua Pentru admiterea la Institutul National de Magistratura una din conditiile pentru acceptarea dosarului de inscriere este \"lipsa antecedentelor ... (vezi toată discuția)
Reabilitat de drept sau nu? Ana_m Ana_m o persoana a fost condamnata la pedeapsa cu inchisoare de 9 luni cu suspendare conditionata la data de 25.05.2005, avand termen de incercare de 2 ani si 9 ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna , de fapt , in mod practic reabilitarea juridica? instalator1967 instalator1967 Buna ziua In anul 2001 am fost condamnat la un an cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o ... (vezi toată discuția)