avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit salariu pe perioada prenatalului .
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit salariu pe perioada prenatalului .

buna ziua
este adevarat ca daca din luna a 7-a imi iau concediul prenatal firma nu mai plateste impozitul la stat pt salariul meu?? si ca bani pe care ii voi lua de la firma pe perioada prenatalului firma ii va recupera ulterior intr-o perioada relativ scurta de la stat?
va intreb in ideea ca imi voi plati singura impozitele deoarece am optat pt marirea salariului iar firma nu este dispusa sa-mi plateasca.
multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaelaRogojinaru , utilizator 16:46, 2 Septembrie 2010
Indemnizatia dumneavostra reprezinta 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni inainte de a intra in C.M. si se suporta integral din fondul pentru concedii si indemnizatii (CCI).
"se suporta integral din fondul pentru concedii si indemnizatii (CCI)."deci sa inteleg ca banii ca ii primesc 85% ii recupereaza pe urma de la stat .
dar societatea mai plateste impozit la stat pt salariul meu in aceasta perioada, ca asta nu am inteles.si daca plateste isi recupereaza si acest impozit?
si inca ceva indemnizatia de crestere copil sigur se calculeaza doar pe ultmele 6 luni, am un coleg care tot insista ca pe ultimele 12 luni .de cand este modificata legea.
multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
MihaelaRogojinaru, utilizator
Cm sarcina si lauzie (prenatal) 85 % din media ultimelor 6 luni, nu este impozabil.
Indemnizatie crestere copil este alceva, are legatura cu ultimele 12 luni.
"deci sa inteleg ca banii ca ii primesc 85% ii recupereaza pe urma de la stat "
Primiti 85% din media ultimelor sase luni. Procedura este urmatoarea:
Total venituri pe ultimele sase luni inainte de a intra in concediu medical impartita la numarul total de zile lucratoare din ultimele sase luni inmultita cu 85% din ceea ce rezulta si acest rezultat inmultit cu numarul de zile lucratoare din luna pentru care aveti concediul medical.
Angajatorul compenseaza ce are de plata la fondul CCI cu ceea ce are de recuperat din urma calculului concediului. Daca are mai putin de plata ramane sa-l recupereze iar daca are mai mult achita diferenta in plus.
Nu este treaba dumneavoastra oricum. Pe perioada concediului medical angajatorul are obligatia de a va vira in card sumele de bani corespunzatoare certificatelor medicale.
multumesc pt raspuns, din pacate este treaba mea pt ca eu suport costurile impozitului pt marirea salariului. adik mi se opreste din salariu si impozitul pe care firma ar fi trebuit sa-l achite la stat.prefer sa platesc pe ultimele 6 luni si sa am o indemnizatie mai mare decat sa raman cu 6 mil.
intrebam daca mai plateste impozit la stat, sa stiu legea si in cazul in care ei nu mai platesc sa nu-mi faca vre-o surpriza si sa-mi opreasca din buzunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului prenatal&postmanal bebitza25 bebitza25 Buna ziua, Am o rugaminte,daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal si daca reprezinta tot 126 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si indemnizatie cbnflorentina cbnflorentina Buna ziua ,as vrea sa stiu cum se plateste concediu prenatal si indemnizatia .85% din salariu brut sau din cel net ? VA MULTUMESC (vezi toată discuția)
Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)