avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul pacientului la un act din arhiva medicului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul pacientului la un act din arhiva medicului

Buna, as dori sa va intreb, daca am dreptul sa-i cer medicului o copie a unui act aflat in arhiva cabinetului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: erika85 , utilizator 17:25, 2 Septembrie 2010
Dac a acel act face parte din dosarul dumneavoastra medical, aveti tot dreptul si nu vad de ce v-ar putea refuza. Daca actul despre care vorbiti face parte din dosarul medical al altei persoane nu numai ca va poate refuza, dar este si obligat sa o faca.
Va multumesc! Este vorba de certificatele de concediu de maternitate care am primit in 2008. Acum mi se cer aceste adeverinte in copie (de catre administratorul judiciar al firmei unde am lucrat, care este in insolventa), dar medicul spune ca aceste acte deja se afla intr-o pivnita, in arhiva.
erika85 a scris:

Va multumesc! Este vorba de certificatele de concediu de maternitate care am primit in 2008. Acum mi se cer aceste adeverinte in copie (de catre administratorul judiciar al firmei unde am lucrat, care este in insolventa), dar medicul spune ca aceste acte deja se afla intr-o pivnita, in arhiva.

Fiind vorba de certificate emise pentru dvs.,deci fac parte din dosarul medical al dvs.,medicul are obligatia sa va dea copii ale acestor certificate. Motivatia acestuia,precum ca,aceste documente s-ar afla intr-o pivnita,nu este legala.
Faceti o cerere in scris - in doua exemplare - si mergeti la medicul respectiv si o depuneti personal LUI. Un exemplar il dati acestuia,iar pe al doilea exemplar sa va puna un nr. de inregistrare si stampila ROTUNDA a acestuia.
In caz contrar,daca nu va primeste cererea,sau nu vrea sa va dea nr. de inregistrare,solicitati sa va scrie pe verso-ul cererii motivatia,oricare ar fi ea.Si sa puna stampila rotunda a lui.
M-as mira sa scrie ca nu va poate da copie dupa certificat deoarece acesta s-ar afla in pivnita.
Apoi,va mai spun se puteti face in continuare,daca nu obtineti asa copiile ce va sunt utile.
Bafta. Si,mergeti cu fermitate la acel medic. Nu va lasati intimidata de NIMENI.
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
gigelas, utilizator
Va multumesc foarte frumos pentru ajutorul Dumneavoastra! Maine ma voi duce la Domnul doctor si o sa fac cum m-ati sfatuit!
Va doresc a seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare laslau laslau tatal meu a decedat recent iar firma de asigurare imi cere 3 acte si anume -copie a contractului de asigurare ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
Copie certificata carte identitate rowilson01 rowilson01 Buna seara, Am nevoie sa ofer in strainatate o copie a buletinului, mai exact \\"certified copy\\" si cu mentiunea sa nu fie \\"notarized copy\\". M-au ... (vezi toată discuția)