avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie certificata carte identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie certificata carte identitate

Buna seara,

Am nevoie sa ofer in strainatate o copie a buletinului, mai exact "certified copy" si cu mentiunea sa nu fie "notarized copy". M-au instiintat ca aceasta copie "certified" este oferita de agentia care a emis buletinul, in acest caz fiind cei de la Serviciul pentru Evidenta Persoanelor. Se emit astfel de copii la ei sau pur si simplu o astfel de copie o obtin de la orice notar, fiind o copie legalizata ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:49, 25 Aprilie 2014
Certified copy este o fotocopie pe verso-ul careia sa scrie ca este o copie a documentului original, nu o copie legalizata la notar care sa ateste ca este conforma cu originalul.
Doar daca mergeti la Evidenta Persoanelor care v-a emis CI puteti afla raspunsul. Nu sunt obligati sa o faca, depinde de seful serviciului daca vrea sa (se) scrie pe verso-ul unei fotocopii ca este o copie a documentului original.
Cred ca ar trebui sa scrie ce am subliniat eu in text + numele in clar al cuiva de la Evidenta:
A certified copy is a copy (often a photocopy) of a primary document, that has on it an endorsement or certificate that it is a true copy of the primary document. It does not certify that the primary document is genuine, only that it is a true copy of the primary document.

Daca puteti comunica usor cu aceia care v-o cer intrebati-i daca e nevoie si de stampila sau ceva de genul asta (nu toata lumea cere ca romanii stampile peste tot) ca poate convingeti un lucrator de la Evidenta sa va semneze fotocopia. Nu ar fi nicio ilegalitate.
Da, am uitat sa mentionez si faptul ca trebuie sa contina si stampila agentiei care a emis buletinul.

Iar in cazul in care se va scrie pe verso si respectiv se va pune stampila, eu urmeaza sa trimit aceasta copie dupa ce o voi scana, nu ar trebui ca certificarea si stampila sa fie pe aceeasi pagina cu buletinul ?
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
rowilson01, utilizator
Acesta este un detaliu pe care ar trebui sa il cereti de acolo, eu as zice ca si dvs. ca ar putea sau chiar ar trebui sa fie pe aceeasi pagina. Nu stiu de ce mi-a venit sa scriu de verso-ul paginii in primul mesaj, scuze :)
Am sunat ieri la Evidenta Persoanelor dar am fost informat ca ei nu emit asa ceva, nu pot sa faca o copie a unui document original pe care ei l-au emis in urma cu ceva timp si pe care sa puna o stampila.
Nu ma mir ca ati primit raspunsul asta, mai ales ca ati intrebat la telefon. Imi pare rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort adine adine Buna ziua. Sunt divortata de aproape 30 ani. Avem un copil impreuna, copil care mi-a fost incredintat mie. Intre timp fostul sot a decedat iar pentru ... (vezi toată discuția)
Legalizare acte barbu_ barbu_ O copie color a unui document legalizat se poate autentifica, conform cu originalul cu stampila institutiei? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Legalizarea traducerilor efectuate dupã fotocopii, documente sau texte simple ContSters149 ContSters149 Buna ziua, Vreau sa supun discutiei un subiect pe care multi colegi si notari il trateaza diferit si anume legalizarea traducerilor efectuate dupa un text ... (vezi toată discuția)