avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare divort

Buna ziua. Sunt divortata de aproape 30 ani. Avem un copil impreuna, copil care mi-a fost incredintat mie. Intre timp fostul sot a decedat iar pentru dezbaterea mostenirii familia lui(el s-a recasatorit si are un copil din a doua casatorie) l-a chemat si pe fiul meu si i-au cerut copie dupa hotararea de divort. I-am dat-o dar cica vor originalul care o sa ramana la notar si daca o sa am nevoie pe viitor sa il solicit eu la arhiva. Mie nu mi se pare corect. Ce ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
adine, utilizator
Cel mai recent răspuns: adine , utilizator 19:17, 15 Aprilie 2020
Cum adică originalul? Originalul ramane la instanță, dvs legalizați copia pe care o aveți.
Legalizarea se face la arhiva instanței care a pronunțat hotărârea, trebuie să formulați o cerere de legalizare insoțită de o taxă de timbru de 5 lei.
Imi dau seama ca aveti dreptate. Intr-adevar eu am o copie pe care am si legalizat-o atunci si dupa care am facut copii atunci cand am avut nevoie. Interesant ca notarul la care se dezbate mostenirea cere originalul pe care sa il puna la arhiva. Oricum va multumesc ca m-ati lamurit.
Si totusi pe site-ul Ministerului de interne la documente necesare pt. schimbarea actului de identitate, se solicita hotararea de divort, original si copie. Cu siguranta este considerat original prima hotarare pe care o primim de la Tribunal si pe care o legalizam.
Buna ziua,

Instanta de judecata emite COPII de pe hotararea judecatoreasca, originalul fiind la dosarul cauzei deduse judecatii.

Puteti solicita oricate copii de pe sentinta civila doriti, desigur, achitand taxa judiciara aferenta.

Hotararea va fi legalizata, va fi stampilata pe fiecare pagina, va fi facuta mentiunea " DEFINITIVA", va fi precizata data ramanerii definitive.

Veti depune in fata autoritatilor (cand vor fi solicitate )copii legalizate de pe hotararea judecatoreasca .( nu fotocopii ).

Unele instante accepta transmiterea cererii de eliberare a copiilor de pe hotararea judecatoreasca, prin scrisoare cu confirmare de primire,expediindu-le la adresa mentionata, tot prin serviciile POSTEI ROMANE.



Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
adine, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)
Hotarire de divort lilistiuca lilistiuca in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de ... (vezi toată discuția)