in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de divort.
acum, ca fiica-mea isi face buletin si pasaport, am nevoie de originalul hotaririi. cum procedez??? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez???
ori solicitati originalul de la institutia care a retinut hotararea iar lor la dosar le ramane o copie ....sau mergeti la instanta care a pronuntat hotararea de divort si solicitati eliberarea unei copii certificate pentru acel motiv pentru care va trebuie......
Orice hotarare judecatoresca are doar doua originale. Una este in dosarul in care s-a pronuntat si celalata in mapa de hotarari a instantei. Toate celelalte care circula sunt copii legalizate. Prin urmare, nici la primarie n-ati lasat un original, ci o copie legalizata.
Puteti obtine cate copii legalizate doriti (fara nici o motivare) de la judecatoria care a pronuntat hotararea de divort. Pentru fiecare exemplar se achita o taxa de timbru de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei.
si cum procedez??? fac o cerere de mina sau exista cereri tipizate??? cererea o las la registratura sau unde??? fac o cerere si la arhiva sa imi scoata dosarul???
ma scuzati ca pun atitea intrebari, dar vreau sa nu umblu aiurea prin tribunal.
faceti o cerere chiar si de mana, o depuneti la registratura instantei care a pronuntat hotararea impreuna cu taxa de timbru si cu timbrul judiciar, sunt locuri unde dureaza o sapt locuri unde mai putin....va spun ei cand depuneti cererea......