avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarire de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarire de divort

in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de divort.

acum, ca fiica-mea isi face buletin si pasaport, am nevoie de originalul hotaririi. cum procedez??? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez???
Cel mai recent răspuns: lilistiuca , utilizator 13:48, 25 Septembrie 2007
ori solicitati originalul de la institutia care a retinut hotararea iar lor la dosar le ramane o copie ....sau mergeti la instanta care a pronuntat hotararea de divort si solicitati eliberarea unei copii certificate pentru acel motiv pentru care va trebuie......
Orice hotarare judecatoresca are doar doua originale. Una este in dosarul in care s-a pronuntat si celalata in mapa de hotarari a instantei. Toate celelalte care circula sunt copii legalizate. Prin urmare, nici la primarie n-ati lasat un original, ci o copie legalizata.

Puteti obtine cate copii legalizate doriti (fara nici o motivare) de la judecatoria care a pronuntat hotararea de divort. Pentru fiecare exemplar se achita o taxa de timbru de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2007
romascanu, moderator
si cum procedez??? fac o cerere de mina sau exista cereri tipizate??? cererea o las la registratura sau unde??? fac o cerere si la arhiva sa imi scoata dosarul???

ma scuzati ca pun atitea intrebari, dar vreau sa nu umblu aiurea prin tribunal.

multumesc anticipat!
faceti o cerere chiar si de mana, o depuneti la registratura instantei care a pronuntat hotararea impreuna cu taxa de timbru si cu timbrul judiciar, sunt locuri unde dureaza o sapt locuri unde mai putin....va spun ei cand depuneti cererea......
timbru judiciar de unde fac rost

Alte discuții în legătură

Buletin expirat - xerocopie dupa sentinta gabyelladar gabyelladar mi-a expirat buletinul de identitate nu am originalul hotararei de divort ci doar o copie ,ce trebuie sa fac ? unde pot merg sa mi se puna o stampila sa fie ... (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Copii legalizate acte dosar judecatorie luminutza luminutza Buna seara. Am nevoie de niste documente (care fac parte integranta din sentinta civila) depuse la dosar in original. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)