avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gardul se prescrie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gardul se prescrie?

am tot auzit ca un gard se prescrie in 2 ani. nu am gasit niciunde expres prevazut asa ceva despre impresmuiri. va rog sa ma ajutati cu un articol, daca este prevazut asa ceva. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Della , utilizator 00:46, 4 Septembrie 2010
Domunle, doamna, gardul nu se prescrie.
Nici masa, cainele, masina sau casa nu se prescriu.

Se pot prescrie unele drepturi legate de grad, masa, casa etc.

Ce drept va intereseaza pe dvs. in legatura cu respectivul gard?
adica in cat timp poate vecinul sa protesteze ca nu-i convine gardul?
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Della, utilizator
Ce intelegeti dvs. prin..."gardul se prescrie"??? Eu va spun sincer ca nu stiu ce sa va raspund ...

Daca va referiti la gardul comun, atunci ar trebui sa ne spuneti motivul pentru care vrea sa il darame: materialul, inaltimea sau...amplasamentul/modificarea liniei de hotar?
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
@ Della: in cat timp vrea el!
Da' ce nu-i place vecinului la gard ? culoarea ? inaltimea? lemnul din care o fi facut?

@cermak gruianu: corectati-ma daca gresesc: imi pare ca ar fi vorba de o actiune in revendicare, care, pare-mi-se, e imprescriptibila, nu?
ii place gardul. problema e ca n-are loc. n-are nicio hartie ca are mai putin. l-a si daramat pe unde ,a avut treaba'. a si construit pe-acolo folosindu-l drept cofrag.. fara a reface planurile de fundatii conform 50/91 nu avea voie sa sape o temelie mai adanca decat a constructiei de langa... ma intereseaza daca ar fi avut un termen in care sa protesteze amplasarea gardului. am auzit ca este un termen de 2 ani. este asa?

Alte discuții în legătură

Mutare gard best1alex best1alex Buna ziua Am o problema cu un teren, adica nelocuind nimeni acolo unii vecini au tras gardul unde au crezut ei de cuviinta, adica pe terenul meu.Acum avind ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)
Conturbare de posesie pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Am o problema cu unul din vecini!Anul trecut m-a rugat sa-l las sa darame gardul de hotar construit din caramida cu pretextul ca-l reface la loc! ... (vezi toată discuția)