avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mutare gard
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mutare gard

Buna ziua
Am o problema cu un teren, adica nelocuind nimeni acolo unii vecini au tras gardul unde au crezut ei de cuviinta, adica pe terenul meu.Acum avind nevoie de cadastru inginerul respectiv mi-a spus ca nu se iau in considerare planurile vechi ci ceea ce se afla in teren, adica pina la gardul respectiv sau sa incheiem un proces verbal de buna vecinatate in care sa recunoasca amplasamentul de drept al gardului(dupa planurile vechi). Intrebarea mea este pot sa darim gardul si sa-l mut unde ar trebui sa fie? Mentionez ca vecinii cu gardul nu au cadastru.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:00, 13 Ianuarie 2016
Daca daramati gardul este posibil sa va plimbati pe langa infractiunea de Tulburarea de posesie (1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Pe civil aveti la indemana actiunea in granituire.
Consultatia juridica trebuie data la fata locului.
Si cu dreptul de proprietate cum ramane?
Este garantat prin Constitutie.
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati instantei cu o cerere in granituire si sa va rezolvati problema legal.
Cat priveste daramarea .. nu e bine sa dati cu subsemnatul la politie.
Dreptul de proprietate este garantat si va va fi dat prin instanta nu prin legea toporului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare vs titlu de proprietate danutztdy danutztdy Bună ziua, am cumpărat în 2015 o casa veche cu o anexa(construita cu autorizație plan amplasament etc), sa facut intabularea pe numele vechiului proprietar ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ? aartist aartist Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema: - vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)