avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare vs titlu de proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare vs titlu de proprietate

Bună ziua, am cumpărat în 2015 o casa veche cu o anexa(construita cu autorizație plan amplasament etc), sa facut intabularea pe numele vechiului proprietar și ulterior CV, suprafață din titlu de proprietate corespunde cu cea din intabulare, terenul fiind împrejmuit la data intabulări. Zilele trecute ma trezesc ca vine un vecin ca lui nu ii iese suprafață din titlu, ca anexa mea e pe terenu lui cu un perete, pot fi obligat invreun fel sa daram anexa sau altceva pentru a avea el suprafață din titlu? Ii sub 10% ceea ce nu ii iese lui. Sau ce alte efecte pot avea asupra mea situația aceasta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 18:53, 7 Mai 2020
danutztdy a scris:

Bună ziua, am cumpărat în 2015 o casa veche cu o anexa(construita cu autorizație plan amplasament etc), sa facut intabularea pe numele vechiului proprietar și ulterior CV, suprafață din titlu de proprietate corespunde cu cea din intabulare, terenul fiind împrejmuit la data intabulări. Zilele trecute ma trezesc ca vine un vecin ca lui nu ii iese suprafață din titlu, ca anexa mea e pe terenu lui cu un perete, pot fi obligat invreun fel sa daram anexa sau altceva pentru a avea el suprafață din titlu? Ii sub 10% ceea ce nu ii iese lui. Sau ce alte efecte pot avea asupra mea situația aceasta? Multumesc

Dumneavoastra in primul rand a-ti cumparat acel imobil, sunteti cumparator de buna credinta. Nu dumneavoastra a-ti facut acel gard sau acele constructii sa intrati la vecin pe teren de rea-vointa.

In al doilea rand ma gandesc ca acel gard exista de cand e lumea.

Iar in ultimul rand, daca suprafata care difera e sub 10%, acest lucru se datoreaza metodelor de masurare. Ca sa ii iasa la toata lumea suprafata din titlurile de proprietate ar insemna sa marim suprafata Romaniei cu aproximativ 30%. Acele suprafete au fost trecute cu masuratori facute cu ruleta / calu (calu care avea 1.8-2.2m depinde cum ``cotiza`` proprietarul la inginerul de pe vremea aia), sau pur si simplu fara masuratori si trecute doar declarativ.

Vecinului daca nu ii convine poate sa deschida actiune in instanta de granituire, dar impotriva vechilor proprietari.

Ce puteti face este sa faceti un drum la primarie si sa solicitati planurile cu punerea in posesie (titluri de proprietate). Ar trebui sa fie o lungime x latime aproximativa si sa comparati cu schita cadastrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema ingradire proprietate + intabulare andraiuliam728 andraiuliam728 Bună ziua! Deținem un pamant cu o suprafata de 1800mp în titlul de proprietate, 1781mp reali in urma intabulării , proprietari fiind noi. Am construit gard ... (vezi toată discuția)
Gard Floarea77 Floarea77 Buna seara !Tatal meu are un teren pe care dorește sa il intabuleze , Vecinul de langa terenul tatălui meu a construit un gard de beton , măsurând totodata ... (vezi toată discuția)
Identificare teren ContSters206369 ContSters206369 ---buna dimineata.... ocpi sau alta institutie poate sa efectueze o identificare de teren , la solicitarea persoanelor fizice , daca terenul este pus in ... (vezi toată discuția)