avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj.....si multe nelamuriri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj.....si multe nelamuriri

Buna ziua! Sunt divortata de curand,iar ceea ce ma nedumereste este partajul.Inainte de casatorie am cumparat o casa in care am locuit in toti acesti ani si la care s-au adus anumite imbunatatiri.Cel care aducea venit in casa era fostul sot,iar din el traiam 3 persoane,noi doi si un copil.Imbunatatirile facute la casa au contribuit cu materiale si parintii mei.Eu am vandut o bucata de teren,teren proprietate personala,acum 4 ani,in valoare de 20 000 Euro,iar din acel moment am putut sa facem imbunatatiri in casa,am tras gaz metan,am pus centrala,parchet,tamplarie pvc si am cumparat un autoturism.In principiu,fostul sot a fost de acord sa impartim bunurile de comn acord,el parasind domiciliu din luna mai si luand cu el o mare parte din bunuri si automobilul care am cazut de acord sa ii ramana.Acum ma tracaseaza si ma ameninta cu partajul,eu neputand sa fac dovada lucrurilor pe care el le-a luat.Daca s-ar ajunge la partaj,fiind luata in considerare toata contributia mea la imbunatatirile facute,care ar fi sansa mea in procesul de partaj si cum pot dovedi ca multe din materialele necesare imbunatatiri au fost de la parintii mei.
Va multumesc, anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:17, 3 Septembrie 2010
In primul rand: a cui e casa?
Scrieti dvs. "inainte de casatorie am cumparat". Dvs. singura? Impreuna cu viitorul sot?
Casa e a mea,cumparata de mine,inainte de casatorie
la casa nu are dreptul fostul sot ci doar poate cere in instanta sa ii platiti cheltuielile facute cu reparatiile din casa si ceea ce s-a cumparat in timpul casatoriei.
oricum ar fi bine sa faceti si partajul si sunt convins ca aveti martori cu privire la ce bunuri s-au cumparat si ce a luat dansul cane a parasit domiciliul conjugal.
nu cred ca are timpul si nervii necesari ca sa inainteze actiune in instanta pentru banii investiti mai ales ca din cate spuneti o mare parte din bani au fost din vanzarea acelui teren.
succes
Cum faceti dovada contributiilor dvs. sau a contributiei parintilor, asta dvs. trebuie sa va ganditi.
Mijloace de dovada sunt:
martori (dar nu parintii sau copii) - vecini, prieteni de familie, prieteni ai parintilor dvs.
acte: sigur mai aveti acte ca ati vandut terenul si acte din perioada imediat urmatoare ca ati cumparat diverse in casa.

Atentie: la ceea ce v-au dat parintii dvs., instanta va stabili (daca se va dovedi ca v-au dat ceva) care a fost vointa parintilor cand v-au dat bani: sa vi-i dea dvs., sau sa ii dea familiei? Vi i-a dat expre' pentru casa / imbunatatiri, sau asa, in general, sa faceti ce vreti cu ei?

Sansele dvs. la partaj nu le putem aprecia fara sa stim toate detaliile si dovezile, insa este bine ca partajul va avea in vedere numai bunuri mobile, nu si casa dvs. Iar aceste bunuri mobile, in esenta se vor imparti fie egal, fie disproportionat in favoarea unuia dintre dvs., functie de cum ati contribuit la dobandirea lor.
Imbunatatirile la imobil se expertizeaza.
Urmeaza sa va judecati cu privire la imbunatatiri.
Ar fi indicat sa va angajati avocat daca va veti judeca.
Nu are sens sa deschideti dvs. procesul ci doar sa asteptati.

av. Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Partaj ro_red_rosu ro_red_rosu M am casatorit acum 8 ani, sotul avea apartament cu 2 camere, cu banii parintilor mei am renovat apartamentul(gresie , faianta, varuit, cumparat mobila- doar ... (vezi toată discuția)