avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie in perioada de proba

sunt in perioada de proba de 30 de zile si mam hotarat sa renunt la job.doar 5 zile am lucrat nici macar nu m-au inscris la ITM pana acum din cate stiu eu si doar un "precontract" am primit pana acum.am mers personal sa le spun ca nu mai vreau sa lucrez la firma lor
cum trebuie procedat in aceasta situatie?sunt la primul meu job,ink n-am carte de munca.in "precontract"scrie k ,contractul il primesc dupa inregistrarea la ITM,dar nu l-am primit pana acum
e suficient ca le-am spus personal ca plec?
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
flay, utilizator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:10, 2 Septembrie 2010
1. Perioada de proba face parte din contractul individual de munca (CIM), nu este separata de acesta. Dvs. ati cam muncit la negru.
2. Daca nu aveti CIM incheiat si inregistrat la ITM puteti sa plecati oricand, fara nici o obligatie legala fata de angajator. Nu aveti nici macar obligatia de a-l anunta.
3. Perioada asta lucrata la negru nu este inregistrata nicaieri. Ati facut munca voluntara.
Puteti face o notificare conform art. 31 alin 4 1) din Codul Muncii.
art. 31 alin. 1 si (4.1.) din Codul Muncii :,,pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia dintre parti"
Deci, faceti o notificare scrisa in care scrieti ca doriti incetarea contractului conform artt. mentionat mai sus din Codul Muncii, si o inaintati angajatorului, luati si numar de inregistrare.
aijin a scris:
Puteti face o notificare conform art. 31 alin 4 1) din Codul Muncii.

mon_maria a scris:

art. 31 alin. 1 si (4.1.) din Codul Muncii :,,pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia dintre parti"
Deci, faceti o notificare scrisa in care scrieti ca doriti incetarea contractului conform artt. mentionat mai sus din Codul Muncii, si o inaintati angajatorului, luati si numar de inregistrare.

1. E corect ce spuneti dvs. dar numai daca exista un CIM.
2. Userul nostru spune ca nu a incheiat un astfel de contract.
3. Atunci cum sa se aplice art.31 (4.1) din Codul muncii?
oricum e bine sa faca o notificare scrisa la care sa ceara nr de inregistrare insa sunt convins ca nu ii va da nimeni acel nr de inregistrare insa cu aceasta ocazie afla daca a avut sau nu contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in perioada de proba surdoiu surdoiu Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati in urmatoarea problema: - am angajat o persoana cu cim, a venit o zi, dupa care a spus ca ea nu se mai poate ... (vezi toată discuția)
Somaj - incetare cim in perioada de proba IstrateA IstrateA Indemnizatia de somaj inceteaza la inregistrarea CIM. Bon. Ce se intampla insa daca, in timpul perioadei de proba inceteaza CIM, incheiat pe perioada ... (vezi toată discuția)