avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca

Buna ziua. De curand am semnat un contract individual de munca in mass media pe funcatia de editor video, insa angajatorul nu este de acord sa cuprinda in contract faptul ca am studii superioare (am terminat ASE) deoarece nu coincid ca specializare in domeniul in care profesez si au notat studii medii. Este legal? Va rog explicati-mi si mie pentru ca nu mai inteleg nimic...:(
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:50, 2 Septembrie 2010
Daca angajatorul nu detine in fisa postului necesitatea de a indeplinii si anumite studii si v-au incadrat astfel, nu aveti ce face. Important este sa stiti daca pentru aceasta functie sunt necesare studii superioare sau nu. Ma refer la functia in care ati fost incadrat. Daca nu necesita, atunci nu aveti cum sa actionati angajatorul.
Din cate am inteles nu sunt necesare studii superioare pentru acesta functie, dar ele exista. Nu mi se pare normal "sa spui" de o persoana ca are studii medii din moment ce are superioare, dar asta e.... Welcome to Romania!... Va multumesc mult pentru info.
ipotetic vorbind si daca ati fii avut 2-3 mastere, 1-2 doctorate acestea va sunt recunoscute dar salarizarea se face in functie de nivelul minim de studii cerut de ocuparea unui post si stabilit in fisa postului prin urmare aveti tot dreptul sa refuzati acel c.i.m. sau in situatiile in care considerati ca ceea ce vi se cere sa faceti depaseste atributiunile din fisa postului sa refuzati a le executa.
studiile va sunt sau vor fii trecute in carnetul de munca.
astfel ca studiile va sunt recunoscute dar salarizarea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare carte de munca studii medii in loc de studii superioare catalina2008 catalina2008 Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de incadrarea pe cartea de munca. Lucrez de mai bine de 7 ani si mereu am fost incadrata pe cartea de munca pe un ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe ramura ptr. studii superioare alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati sa ma clarific in legatura cu o problema. In Contractul Colectiv de munca la nivel de ramura pentru domeniul in care lucrez ... (vezi toată discuția)
Nivel salariu Vioreld Vioreld Buna ziua. Am un salariat cu studii medii, dar care o calificare de manager proiect (facuta acum cativa ani). Pt aceasta functie sunt necesare studii ... (vezi toată discuția)