avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pe ramura ptr. studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pe ramura ptr. studii superioare

Va rog mult sa ma ajutati sa ma clarific in legatura cu o problema. In Contractul Colectiv de munca la nivel de ramura pentru domeniul in care lucrez (respectiv, mass-media), se prevede ca salariul minim pentru angajatii cu studii superioare sa fie1.500 lei brut. Eu am studii superioare, insa nu in domeniul in care profesez. Mai precis, sunt redactor si am absolvit Politehnica. In plus, pentru acest post nu cred ca angajatorul a solicitat studii superioare, in conditiile in care o persoana care, ierrahic, imi este superioara are doar studii medii. In aceste conditii, am dreptul sa solicit diferenta dintre cei 1.500 lei si salariul meu brut? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 09:30, 13 Ianuarie 2010
Nu aveti dreptul la diferenta, pentru ca important in acordarea salariului este functia pe care o ocupati de fapt, si nivelul de studii cerut pentru aceasta functie, si nu nivelul dvs. de educatie (daca nu este cerut de angajator un anume nivel de studii, nici nu se plateste acel nivel).
salarizarea se face in functie de conditiile minime de studii necesare ocuparii postului respectiv, mentionate in fisa postului!
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim brut pentru studii superioare de scurta durata mariuspokemon mariuspokemon Buna ziua. As dori sa aflu care este salariul minim brut pentru studii superioare de scurta durata. Am terminat in vara anului trecut Facultatea de Jurnalism, ... (vezi toată discuția)
Salarizare cadre de conducere noiklosa noiklosa Buna ziua, Stiu ca exista undeva ceva prevazut despre faptul ca salariul minim pe economie este mai mare pentru cei cu functii de conducere, sau care ocupa ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare nadia_odagiu nadia_odagiu stiu ca salariul minim brut este de 540 lei, dar care este salariul minim pentru cei cu studii superioare? (vezi toată discuția)