avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Omniasig - dauna recunoscuta, refuz de plata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Omniasig - dauna recunoscuta, refuz de plata

Referitor la dosarul meu de dauna, Omniasig a emis două note de constatare:
- prima, în data de 17.07.2010, în prezenţa mea şi semnată de mine cuprinde: stalp dr. intre usi, capac rezervor, aripa dr. spate, prag dr., usa dr. spate, usa dr. fata - pentru reparat si bandourile fata+spate - pentru inlocuit;
- a doua, în data de 21.07.2010, suplimentară, care a fost transmisă către Service ca urmare a solicitării acestuia privind suplimentarea lucrărilor, a aprobat inlocuirea pragului dr., usii dr., film aripa dr. spate, tehnologic si suplimentarea reparatiilor la stalpul din mijloc si la usa dr. fata(la care Service-ul a solicitata, de asemenea, inlocuirea).
Astfel, este evident că acordul meu nu s-a mai cerut pe acest proces-verbal suplimentar deoarece el conţine elemente care pot fi considerate mai favorabile mie(înlocuirea unor elemente în locul reparării lor) decât cele hotărâte anterior.

Paradoxal, contrar celor cuprinse în cele două procese-verbale de constatare, în acceptul de plată pe care l-a transmis către Service se accepta plata partiala, considerandu-se capacul rezervorului şi aripa spate avariate in alt eveniment.

Am depus o petitie si am solicitat acceptarea la plata a tuturor reparaţiilor efectuate de Service în baza următoarelor argumente:
1. Constatarea avariilor la aripa dreapta spate şi la capacul rezervorului s-a făcut de către inspectorul de daune având în faţă situaţia de fapt şi nu doar nişte fotografii, in urma aşezării maşinilor în poziţia în care au fost în momentul coliziunii(atât cât s-a putut, fără a exista pericolul apariţiei unor pagube suplimentare), fiind evident faptul că zgârierea capacului rezervorului s-a produs prin contactul cu colţul oglinzii(rama neagră a oglinzii) celeilalte maşini, iar zgârierea părţii de jos a aripii a survenit probabil în urma contactului cu partea din stânga faţă a celeilalte maşini(capacul rotii stg. fata).
2. În măsura în care obiecţiile referitoare la felul în care s-a produs avarierea aripii dr. spate şi a capacului rezervorului ar fi fost formulate la momentul efectuării constatării, aş fi avut posibilitatea să solicit o contra-expertiză, angajând un expert autorizat care să poată susţine poziţia mea. Faptul că Omniasig si-a schimbat opinia a fost comunicat doar la sfârşitul operaţiunilor de reparaţie, când brusc, s-a ajuns la concluzia că inspectorul de daune nu şi-a făcut treaba corect, pe baza interpretării fotografiilor realizate cu ocazia constatării. Eu nu am fost informat de catre Omniasig nici pana azi despre această schimbare de opinie.
3. Deşi este evident că aceste avarii au survenit în evenimentul produs în ziua de 17.07.2010, având în vedere că autoturismul este asigurat la Omniasig de nou(deci fără avarii anterioare încheierii poliţei de asigurare), chiar dacă avariile ar fi survenit în alte circumstanţe aş fi fost îndreptăţit să solicit acoperirea costului reparaţiilor în baza contractului de asigurare pe care îl am cu Omniasig.
4. Nu sunt dispus să accept sugestia de a deschide un alt dosar de daună pentru repararea aripii dreapta spate şi a capacului rezervorului deoarece ar trebui să mint referitor la circumstanţele în care s-a produs avarierea lor.

Astfel, consider ca refuzul Omniasig de a accepta plata reparaţiilor este netemeinic şi, pe cale de consecinţă, abuziv.

Inca nu am primit raspunsul la petitia mea, dar intalnindu-ma cu persoana care s-a ocupat de dosarul meu(la solicitarea mea) mi s-a supus ca raspunsul va fi negativ.

Realitatea e ca:
1. Omniasig poate sa faca ce pofteste. Se "uita" in ochii mei si im spune "Nu vreau sa-ti platesc! Si ce ai sa faci? Vax!"....Si are dreptate!
2. Procedura in instanta este costisitoare, de lunga durata, nesigura, iar la capatul ei poti, in cel mai fericit caz, sa primesti suma ce ti se cuvenea de la bun inceput. Nici vorba de daune interese, compensarea lipsei de folosinta etc. In timpul asta cheltuiesti timp, energie, nervi si nu te poti folosi de bunul tau. Cui îi pasa?!
3. Reclamatiile la ANPC si Supravegherea Asiguratorilor sunt frectii la picior de lemn. Exista mii de astfel de reclamatii si nu am auzit sa fi păţit Omniasig ceva. Nici macar sa fi fost mustrati parinteste!

Vreau sa acţionez dar:
1. Trebuie sa nu fac vre-un pas gresit care apoi sa nu imi mai permita sa actionz. M-am gandit sa imi scot masina din Service platind separat si apoi solicitand in instanta despagubirea. Dar la incheierea dosarului trebuie data o declaratie prin care sa renunt la alte pretentii. Fara ea nu se poate inchide doasrul.
2. Civilizat ar fi sa angajez un avocat. Am vorbit cu cineva care se pricepe la genul asta de litigii si m-a intrebat scuzindu-se:"Daca suma ce trebuie recuperata este de 15 mil. eu cat sa va cer onorariu?" ...Si avea dreptate.
3. Exista si opţiunea sa platesc intreaga lucrare, sa cer intreaga suma in instanta, cheltuieli de judecata(avocat, expert etc.) etc. Distractia asta m-ar costa cca. 150 mil., bani blocati ani de zile si pe care nimeni nu poate baga mana in foc ca ii voi recupera(cine umbla prin instante stie ca orice e posibil).

Nu va mai spun ca ma simt injosit si sunt pe punctul de a ma lasa nervii pentru ca nu exista nici cea mai mica indoiala ca am dreptate, dar asta nu conteaza.

Rog ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 14:18, 4 Septembrie 2010
Aveti perfecta dreptate. Este clar un mod de tergiversare si un mod de a arata ( din partea inspectorului de dauna ) ca el este buricul pamantului, ca a adus o economie asiguratorului de 1500 de lei. Este josnic. Eu personal nu i-as ierta indiferent cat m-ar costa tocmai pt a le dovedi cat sunt de mici si de frustrati. Astfel de oameni pe care-i roade invidia nu o sa fie in viata lor fericiti.
Multumesc pentru incurajare!
Tot cautand solutii pentru problema mea am "calatorit" prin tot felul de forumuri si cred ca aveti dreptate: de cele mai multe ori problemele nu sunt generate de o politica de firma ci de incompetenta, excesul de zel, frustrarea etc. unui slujbas al companiei de asigurari.
Vina companiei este ca nu reuseste sa controleze astfel de manifestari.
Inspectorul de dauna care se ocupa de dosarul meu este cu adevarat un tip frustrat. Initial, am declarat ca sunt vinovat de producerea evenimentului(am facut dreapta de pe banda a doua). Inspectorul a analizat dosarul si a ajuns la concluzia ca nu sunt vinovat deoarece prima banda era obligatoriu pentru facut dreapta, iar banda a doua pentru dreapta si inainte. I-am multumit pentru ca nu voi mai fi penalizat la incheierea politei RCA de anul viitor. El insa, a considerat faptul ca a descoperit ca nu sunt (numai) eu vinovat de producerea accidentului ca pe ceva exceptional. De fiecare data in care discutm despre dauna mea, invariabil, aduce vorba despre faptul ca a descoperit eroarea(si cat a fost el de valoros ca a facut aceasta).
Probabil ca, incurajat de acest succes, a dat in exces de zel si a inceput sa inventeze probleme acolo unde nu sunt.

As dori sa aflu cum mai pot face acum o contr-expertiza avand in vedere ca masina este reparata si nu se mai poate lucra direct pe ea. Am solicitat inspectorului de dauna fotografiile facute masinii mele si celeilalte masini, dar m-a refuzat spunand ca trebuie facuta o cerere oficiala.
Cerere oficiala nu va aduce neaparat un raspuns pozitiv si nici nu pot fi sigur voi primi toate fotografiile facute de agentul constatator.

As mai vrea sa stiu daca exista vre-o posibilitate ca asiguratorul sa isi conteste(sa nu recunoasca) procesele-verbale de constatare emise initial. Pentru Omniasig, procedura constatarii este externalizata, firma care mi-a facut m
Dvs.puteti sesiza centrala si CSA despre ceea ce vi s-a intamplat.
Si, chiar daca dauna e numai de 1500 lei, e bine sa va recuperati banii pe cale judecatoreasca. Taxa de timbru nu e chiar atat de mare si , in jur de 150 lei, expertiza o veti plati mai tarziu si avocatului ii veti da cat veti agrea ambele parti, cu specificatia sa emita document fiscal si sa-l depuna la dosar, pentru a recupera sonorariul lui , alaturi de celalalte cheltuieli efectuate. Solicitati si dobanda legala, potrivit contractului de asigurare. Intr-un final, veti fi si multumit de solutia instantei si ii veti executa silit, prin intermendiul unui executor judecatoresc.
sdianaviolin are dreptate si eu va recomand sa-i urmati sfatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparaþie auto în garanþie pe casco cu regres rca cosminph cosminph Bună ziua. În urmă cu o săptămână am fost implicat într-un accident rutier în care mi-am avariat auto din vina altui conducător. Întrucât deţin ... (vezi toată discuția)
Asigurarea rca. LUBEN LUBEN Buna ziua! Am lovit masina unui cetatean care se afla in parcare,eu iesind cu spatele si lovind masina in aripa stanga si usa stanga,fiind asigurat rca,la ... (vezi toată discuția)
Intelegere amiabila unlucky unlucky Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti, care este termenul pentru declararea accidentului catre asigurator in cazul in care se face intelegere amiabila. De fapt ... (vezi toată discuția)