avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... flagrant - mita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

flagrant - mita

La compania la care lucrez am constatat ca anumiti angajati iau mita.
Doresc sa organizez un flagrant (cu martori) in care sa prind acesti indivizi (inscenare a unei dari de mita). Intentia: desfacerea disciplinara a contractului de munca (prin comisie disciplinara). Nu dorim implicarea politiei - dureaza mult prea mult si este o implicare ineficienta.
La ce riscuri este supusa societatea? Exista riscul ca acesti angajati sa dea compania in judecata?
Ei practic incalca regulamentul de ordine interioara al companiei. Este acesta un motiv suficient pentru desfacerea contractului de munca?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 21:42, 25 Noiembrie 2007
Stimată doamnă,
Noţiunile de flagrant, mită şi neimplicare a poliţiei şi parchetului nu se-mpacă nicicum.

Organizarea unui flagrant este de competenţa parchetului şi a poliţiei iar darea/primirea de mită - o infracţiune care nu se pedepseşte cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă, ci cu închisoare.

Sesizaţi organele competente, ori renunţaţi la proiect.

Despre imaginea companiei, e discutabil dacă va avea ori nu de suferit. Depinde dacă veţi sesiza dvs. organele abilitate - şi atunci veţi câştiga un plus de imagine, ori, dimpotrivă, respectivele organe vor fi sesizate de clienţii dvs. - şi atunci veţi pierde la capitolul ăsta.

Personal, v-aş sfătui să faceţi un denunţ la parchet dacă aveţi probe ori informaţii sigure. Dacă sunt numai zvonuri, nu vă amestecaţi, riscaţi dvs. să fiţi acuzată de denunţ calomnios.
Administratorul societatii sau persoanele delegate de acesta pot sesiza activitatea ilicita a angajatilor si urmand procedua prevazuta de codul muncii pot sanctiona persoanele in cauza cu desfacerea contractului de munca.
Ati spus ca administratorul societatii sau persoanele delegate de acesta pot sesiza activitatea ilicita a angajatilor. Problema este cui? Parchetului? Politiei? Cine strange dovezile clare?

Multumesc

Puteti sesiza la sectia de politie in raza careia se afla sediul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios! robert900 robert900 Ce recomandati in cazul in care impotriva unei persoane este formulata plangere penala la Parchet/Politie pentru comiterea a doua infractiuni (calomnie si ... (vezi toată discuția)
In ce masura se pot sesiza organele abilitate (si care ar fi ... romancristinel romancristinel In ce masura se pot sesiza organele abilitate (si care ar fi acestea), in momentul in care in spatiul public apar acuze voalate din partera unor cetateni - sub ... (vezi toată discuția)