avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accesiune constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accesiune constructii

Am o speta interesanta si as dori sfatul dvs.:

De mai multi ani x detine cu contract de inchiriere de la y un "spatiu hala" ce are ca functiune contractuala spatiu de servicii auto.

Y nu este proprietarul terenului de sub hala dar este primul constructor al halei in urma cu aprox. 9 ani.

Y ii furnizeaza lui x si toate utilitatile prin contract.

In contractul de inchiriere, investitiile lui x sunt considerate "bunuri castigate" de y .

In hala s-a construit un cuptor industrial in urma cu 9 ani care a devenit proprietatea lui x prin cumparare gata construit.
Hala in sine a fost reconstruita in ultimii ani in proportie de 50% de x si cu acordul scris al lui y prin care isi exprima acordul privind investitiile fara costuri din partea sa.

Toate constructiile sunt fara autorizatie de constructie.

Se doreste de catre y rezilierea contractului si evacuarea lui x . X nu doreste intrucat investitiile nu se pot "demonta" si rezultatul ar fi o pierdere financiara considerabila.

In cazul rezilierii contractului de inchiriere x poate obtine superficie pentru constructiile edificate in contradictoriu cu proprietarul terenului (care nu este y)?

Aveti alte sfaturi adiacente?
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
PPPP, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 12:59, 5 Septembrie 2010
cine sa obtina daca au fost ridicate fara autorizatie de constructie???
Din cate cunosc, dreptul de superficie nu implica obligatoriu o constructie edificata cu autorizatie administrativa.
Mai mult, eu nu cred ca s-ar fi putut autoriza o constructie in lipsa unui act de detinere al terenului.
Se mai mentioneaza ca spatiul este de detinut in prezent de x. Si ca investitiile facute de x depasesc valoric investitiile lui y.
:offtopic:@ PPPP, va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive ci sa folositi butonul ,, editeaza" si butonul" raspunde. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Riscul proprietarului daca un chirias construieste o cladire pe teren cu acordul si in numele proprietarului dvd779 dvd779 Buna ziua Sunt un proprietar persoana fizica si doresc sa dau in chirie un teren si hala existenta pe acesta unei persoane juridice printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Constructie spatiu comercial pe teren inchiriat gabriell86 gabriell86 buna ziua! Am nevoie de consilierea dumneavoastra in privinta unui lucru. pentru ca proprietarulunui teren nu doreste sa-l vanda doresc sa inchiriez acel teren ... (vezi toată discuția)
Drept de folosinta asupra terenului roxxa_m roxxa_m detin un teren cu suprafata de 1200mp.Pe acest teren,cu acceptul meu un prieten a constriut o hala pentru care a obtinut si autorizatie de constructie.hala ... (vezi toată discuția)