avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada \"proba\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada "proba"

am vrut sa ma angajez la un magazin non stop. am discutat conditiile, salariul, am fost trimisa sa imi fac analizele si fisa medicala la medicul de care apartine firma si de a doua zi am "intrat in paine" cum se spune. am lucrat trei ture de cate 24 de ore( programul fiind de 24 cu 48). Inainte de cea de a treia mea tura, s-a facut un inventar pe ascuns,de catre una dintre colege care este si asociata, fara sa mi se dea gestiunea in primire.Acest inventar l-am descoperit intamplator si cand am intrebat de el mi s-a raspuns ca a vrut sa faca o verificare de rutina.Intrucat s-a pus problema, inca din prima zi, sa gasim o metoda sa ne putem preda gestiunea intre ture, am insistat ca la finalul turei mele sa se repete inventarul pentru a intra intr-un ritm normal.Mentionez ca atat eu cat si cea de a treia colega de schimb banuiam ca sunt niste "gauri" intrucat se circula dupa tejghea mai ceva ca pe sosea iar rudele celei care este si asociata se serveau ca la mama acasa.Bomba a picat in momentul in care am intrebat care sunt rezultatele inventarului.Desi stiam ca ar trebui sa iasa un plus, provenit din resturile lasate de clienti, mi s-a comunicat ca a iesit lipsa.Intrucat nu stiu cat de corect s-a numarat si cantarit la primul inventar, la cel de-al doilea doar am asistat neavand posibilitatea sa verificam nici numaratoarea nici ce s-a scris, intrucat exista unele diferente care eu stiu ca nu sunt reale(intrucat din produsul respectiv nu s-a vandut), cum as putea dovedi ca acea lipsa nu este rezultata pe tura mea si cum imi pot recupera banii ce mi se cuvin pentru cele 72 de ore lucrate.Desi am cerut sa mi se faca contract de munca inca din prima zi, acesta nu s-a incheiat.Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 3 Septembrie 2010
Depuneti o sesizare la ITM pentru neplata salariului si neincheierea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare - consecinte PirvuMircea PirvuMircea buna ziua....sunt angajat ca lucrator comercial la un bar...incepand de anul trecut de prin decembrie 2013 am mai dat pe datorie am mai fumat si eu din ... (vezi toată discuția)
Predare-primire gestiune st23 st23 Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti ce pot face daca sunt pus intr-o situatie mai complicata. Trebuie sa se faca o predare-primire intre doua gestiuni. S-a ... (vezi toată discuția)
Drept comercial - probleme inventar Alali Alali Buna ziua, Doresc sa imi spuneti daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care o intampin la locul de munca. Sunt Sef depozit in cadrul societati. Gestiunea ... (vezi toată discuția)