avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis

Mi-a fost luat carnetul pe 30 de zile pentru trecere pe rosu la semafor acum 5 luni, deci am mai condus 3 luni si am fost depistat cu 0,11mg/l alcool si mi-a fost ridicat permisul pentru 90 de zile, cu posibilitatea sa dau testul 13 din 15 si sa fac cerere la comandant daca trec testul sa-mi aprobe sa se reduca perioada la 30 de zile. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 21:06, 3 Septembrie 2010
buna ziua . as avea si eu o intrebare mi sa suspendat permisul pe 30 de zile ieri am depus contestatia in poriva precesului verbal facut mai pot sa imi retrag contestatia? daca nu pot cat mar ajunge cheltuielile de judecata daca as pierde procesul?
Puteti sa faceti cerere de renuntare la judecata la primul termen.
Va trebui sa fiti prezenta in sala.

Cheltuieli de judecata - nu e cazul.
Politia are consilier juridic angajat - nu poate depune chitanta de onorariu.
In cazul in care solicitati vreo expertiza sau, prin absurd, politia solicita o expertiza pe care ar trebui sa o plateasca (putin probabil) si ati pierde procesul atunci ati putea fi obligata la cheltuieli privind onorariu expert.
multumesc acum sunt mult mai linistita :D
Lazarescu Sorin a scris:

Mi-a fost luat carnetul pe 30 de zile pentru trecere pe rosu la semafor acum 5 luni, deci am mai condus 3 luni si am fost depistat cu 0,11mg/l alcool si mi-a fost ridicat permisul pentru 90 de zile, cu posibilitatea sa dau testul 13 din 15 si sa fac cerere la comandant daca trec testul sa-mi aprobe sa se reduca perioada la 30 de zile. Este posibil?

Nu este posibil .
Ati fost informat gresit .
Conform Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 ,

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
Nu intrucat nu indepliniti conditiile obligatorii pt.reducerea perioadei de suspendare adica ultimul pct din lege:ati avut in ultimii 2 ani pc retinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Mi s-a retinut permisul pe 3 luni pentru viteza si am facut plangere contraventionala ...stie cineva daca in cazul in care pierd procesul mai am ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate anitan93 anitan93 buna ziua, am si eu o problema, am avut un accident (neacordare de prioritate) din care au rezultat pagube materiale.AM SI O INTREBARE. Daca nu detin permisul ... (vezi toată discuția)