Lazarescu Sorin a scris:
Mi-a fost luat carnetul pe 30 de zile pentru trecere pe rosu la semafor acum 5 luni, deci am mai condus 3 luni si am fost depistat cu 0,11mg/l alcool si mi-a fost ridicat permisul pentru 90 de zile, cu posibilitatea sa dau testul 13 din 15 si sa fac cerere la comandant daca trec testul sa-mi aprobe sa se reduca perioada la 30 de zile. Este posibil?
Nu este posibil .
Ati fost informat gresit .
Conform Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 ,
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.