Buna ziua! Mi s-a retinut permisul pe 3 luni pentru viteza si am facut plangere contraventionala ...stie cineva daca in cazul in care pierd procesul mai am voie sa dau acel examen sa mi se reduca perioada de suspendare de la 3 luni la 30 de zile? Multumesc!
In primul rand, poate nu veti pierde procesul :stunned:
Puteti beneficia de reducerea perioadei de suspendare daca indepliniti cumulativ urmatoarele conditii:
a) ati fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) ati obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu ati beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu ati mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
Cererea se adreseaza Inspectoratului Judetean de Politie.
Permis retinut
Ionut groza
Buna ziua .Dacă am avut permisul retinut 3 luni in urma cu un an ,si acu miau retinut iar ma afecteaza in vreun fel .Se mai adaugă ceva sau nu se ia in ... (vezi toată discuția)