avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salariul functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salariul functionarului public

Buna ziua! Sunt functionar si leafa care o ridic lunar este de 450 ron. Nu este numai cazul meu dupa aplicarea procentului de 25%. Chiar daca studiile sunt mai mult decat complete cu mastere si nu numai, aici doresc sa completez ca ziua de lucru este de 10 h fiind in deficit de forta de munca. Am primit de curand o instiintare ... un document... la institutia unde lucrez, sa donez echivalentul unui procent de 5% din sumele acordate ca stimulente si aici fac mentiunea ca nu trec aceste sume de 400 ron brut ...."donatie pentru diminuarea efectelor crizei economice". Intrebarea este eu ca persoana unic intretinator de familie sunt obligat sa fac donatii de acest gen si din acel putin care ar trebuii sa-l sisteze si sa lase salariul unui om sa poata traii.
Cel mai recent răspuns: felixmotanul , utilizator 12:47, 4 Septembrie 2010
Donatia este un act voluntar...daca nu doriti, nimeni nu va poate obliga sa donati nimic. Insa...asa cum stim cu totii ca se intampla in Romania...sefii va pot sugera sa doriti sa ajutati economica nationala...#-o
Oficial si legal, nimeni nu va poate opri banii pe stat daca nu dati un acord scris in acest sens.
Chestia asta cu donatiile se practica si la noi.Sa donam 100 roni sa se faca strada principala a orasului,sa donam 10 lei pentru fundatia copiilor saraci,etc.Primarul face un ban asa zis cinstit pentru a face economie din banii alocati pentru aceste lucrari,bani care cine stie in buzunarele cui se duc.Dar Kyandra are dreptate.Te poti pune cu seful?E...la urmatoarele disponibilizarii...esti primul pe lista.Pe dumnealui nu il intereseaza ca dumneata esti singurul care realizeaza venit in familie si ca acest venit e doar la limita existentei.Din rau in mai rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui sa stiti despre acordarea ajutorului pentru caldura dianami dianami Aparitia OUG nr.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, da nastere la multe intrebari si interpretari. Deja sunt multe ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru restante la utilitati mai mari decat cele impuse de furnizor alexberi alexberi Am citit un articol intitulat \"Penalităţi ilegale impuse de Asociaţii locatarilor\". Conform articolului penalitatile corespunzatoare utilitatilor impuse ... (vezi toată discuția)
Donație cu clauză de întreținere ''atacată''. e posibil să fie revocată? georgeconstantin georgeconstantin Am primit ca donatie de la parintii mei un imobil,in anul 2010,cu clauza de intretinere a acestora,la nevoie.Tatal a decedat,eu ocupandu-ma de inmormantarea ... (vezi toată discuția)