avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cifra de afaceri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cifra de afaceri

sunt PFA si lucrez pe baza de comision. Mai exact incasez facturi si sunt platit la bucata, nu la valoare. Ma inregistrez la cifra de afaceri cu valoarea facturilor incasate,
chiar daca depun in contul furnizorului toata suma facturilor ? Practic valoarea facturilor nu influienteaza valoarea comisionului,ci numarul lor.
Cel mai recent răspuns: johnny olteanu , utilizator 16:58, 3 Septembrie 2010
Daca ati facturat marfa pe PFA Cifra de Afaceri include si vanzarea pentru simplul motiv ca v-ati transformat in revanzator.
Extras Norme Cod Fiscal
(4) Este considerată prestare de servicii, conform art. 129 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal, intermedierea efectuată de o persoană care acţionează în numele şi în contul altei persoane atunci când intervine într-o livrare de bunuri sau o prestare de servicii. În sensul prezentelor norme, intermediarul care acţionează în numele şi în contul altei persoane este persoana care acţionează în calitate de mandatar potrivit Codului comercial. În cazul în care mandatarul intermediază livrări de bunuri sau prestări de servicii, furnizorul/prestatorul efectuează livrarea de bunuri/prestarea de servicii către beneficiar, pentru care emite factura direct pe numele beneficiarului, iar mandatarul efectuează o prestare de servicii, pentru care întocmeşte factura de comision care reprezintă contravaloarea serviciului de intermediere prestat către mandant, respectiv către beneficiar sau, după caz, către furnizor/prestator.

(5) Emiterea de către mandatar a unei facturi în numele său către cumpărător, pentru livrarea de bunuri intermediată, este suficientă pentru a-l transforma în cumpărător revânzător din punctul de vedere al taxei pe valoarea adăugată, astfel cum este prevăzut la pct. 6 alin. (3). De asemenea, mandatarul devine din punctul de vedere al taxei pe valoarea adăugată un cumpărător revânzător, dacă primeşte de la vânzător o factură întocmită pe numele său.
(6) Prevederile alin. (5) sunt aplicabile şi în cazul în care mandatarul intermediază o prestare de servicii.

poate nu am fost prea explicit. Eu am contract de comisian cu PAYZONE, de la ei am un terminal pe care incasez facturi de la ENEL,gaze,vodafone etc. bani incasati
ii depun la banca in contul payzone,e

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract mandat comercial Lori47 Lori47 O societate X cu profil de activitate comert doreste sa incheie contract cu o firma Y care sa gaseasca noi clienti pentru firma X. Firma X va factura marfa ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa intermediere comercializare cherestea gedo302004 gedo302004 dupa indelungi cautari, contabile si juridice, nu am reusit sa descopar daca se aplica taxarea inversa in cazul intermedierii comertului cu cherestea. Mai ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)