Buna ziua.
Acum 2 luni am imprumutat , cu consimtamantul detinatorului , un amplificator de chitara.L-am tinut aproximativ 2 saptamani dupa care i l-am returnat.Problema este ca de o luna incoace tot ma ameninta ca ma da in judecata ( pentru abuz de incredere ) ca nu i-am mai adus amplificatorul inapoi dupa care zice ca deja a inaintat plangerea si ca sunt urmarit penal de departamentul investigatii criminale.Nu am primit nici o somare nimica acasa.Se poate sa fie cum zice el si sa fiu urmarit penal ? Daca da cum ar trebui sa procedez ?
Multumesc
Pentru a exista un abuz de incredere ar fi trebuit sa exista o insusire a bunului respectiv sau o dispunere pe nedrept a acelui bun sau un refuz de restituire.
Din ce ati relatat nu vad a fi intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni.
Mai mult decat atat-departamentul de investigatii criminale-sa fim seriosi...ma indoiesc...sa nu fie o modalitate de a scoate niste banuti de la dvs., pentru ca la acest gen de infractiuni, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate si impacarea partilor inlatura raspunderea penala.;)
Nu aveti martori de la momentul in care i-ati returnat obiectul? ar fi ideal daca ati avea.Totusi, nici el nu poate invoca lucrui nereale, iar daca o va face puteti sa-i faceti plangere pentru denuntare calomnioasa .Daca a depus plangere impotriva dvs. veti fi chemat la politie pentru a fi audiat.
De asemenea , pe viitor sa stiti , ca atunci cand se incepe urmarirea penala , cand sunteti pus sub invinuire , vi se aduce la cunostinta .
Restul ce vi s-a spus , e apa de ploaie . Orice plangere , trebuie dovedita . Ii puteti spune ca si dvs ii puteti face plangere pt denunt calomnios , poate se linisteste .
Cand i-am returnat amplificatorul eram singur dar m-a vazut si administratorul blocului unde sta si paznicul.Am salvat mesajele lui de amenintare de pe telefon si pe langa asta "se mai dadea mare" ca stie o autoritate mai mare din politie si asta a fost singurul lucru care m-a pus pe ganduri.
Cred ca trebuie sa stai linistit, asa cum au mentionat si colegii de pe forum.
Pentru a exista un abuz de incredere ar fi trebuit sa exista o insusire a amplificatorului de chitara sau o dispunere pe nedrept de acel bun. Da, administratorul poate fi un bun martor, dar numai daca iti va face plangere penala.
Succes!