avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

Buna ziua.
Acum 2 luni am imprumutat , cu consimtamantul detinatorului , un amplificator de chitara.L-am tinut aproximativ 2 saptamani dupa care i l-am returnat.Problema este ca de o luna incoace tot ma ameninta ca ma da in judecata ( pentru abuz de incredere ) ca nu i-am mai adus amplificatorul inapoi dupa care zice ca deja a inaintat plangerea si ca sunt urmarit penal de departamentul investigatii criminale.Nu am primit nici o somare nimica acasa.Se poate sa fie cum zice el si sa fiu urmarit penal ? Daca da cum ar trebui sa procedez ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 18:55, 8 Septembrie 2010
Pentru a exista un abuz de incredere ar fi trebuit sa exista o insusire a bunului respectiv sau o dispunere pe nedrept a acelui bun sau un refuz de restituire.
Din ce ati relatat nu vad a fi intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni.
Mai mult decat atat-departamentul de investigatii criminale-sa fim seriosi...ma indoiesc...sa nu fie o modalitate de a scoate niste banuti de la dvs., pentru ca la acest gen de infractiuni, actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate si impacarea partilor inlatura raspunderea penala.;)
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu aveti martori de la momentul in care i-ati returnat obiectul? ar fi ideal daca ati avea.Totusi, nici el nu poate invoca lucrui nereale, iar daca o va face puteti sa-i faceti plangere pentru denuntare calomnioasa .Daca a depus plangere impotriva dvs. veti fi chemat la politie pentru a fi audiat.
De asemenea , pe viitor sa stiti , ca atunci cand se incepe urmarirea penala , cand sunteti pus sub invinuire , vi se aduce la cunostinta .
Restul ce vi s-a spus , e apa de ploaie . Orice plangere , trebuie dovedita . Ii puteti spune ca si dvs ii puteti face plangere pt denunt calomnios , poate se linisteste .
Cand i-am returnat amplificatorul eram singur dar m-a vazut si administratorul blocului unde sta si paznicul.Am salvat mesajele lui de amenintare de pe telefon si pe langa asta "se mai dadea mare" ca stie o autoritate mai mare din politie si asta a fost singurul lucru care m-a pus pe ganduri.
Cred ca trebuie sa stai linistit, asa cum au mentionat si colegii de pe forum.
Pentru a exista un abuz de incredere ar fi trebuit sa exista o insusire a amplificatorului de chitara sau o dispunere pe nedrept de acel bun. Da, administratorul poate fi un bun martor, dar numai daca iti va face plangere penala.
Succes!

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata si refuz de restituire saeedelena saeedelena cu respect pentru oricine care poate sa imi dea un sfat si pentru cine nu am imprumutat masina unui ,,prieten,, pentru o zi si in aceeasi zi a fost implicat ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt alinamaria2013 alinamaria2013 am stran bani pt fondul clasei la parinti care leau mai ramas banii iam dat inapoi dar sunt uni care sustin acuma ca nu leam dat bani inapoi eu nam nici o ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere sau furt? ARL ARL In luna ianuarie ac am incredintat unei persoane cunoscute mie (fosta colega de serviciu) o icoana veche pentru a fi evaluata (nu intentionam sa o vand ... (vezi toată discuția)