avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce fel de autorizatii am nevoie si unde trebuie sa ma ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce fel de autorizatii am nevoie si unde trebuie sa ma adresez

Buna,
Ma poate ajuta cineva cu privire la autorizatiile de care am nevoie pentru a-mi deschide un supermarket si unde trebuie sa ma adresez?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MAEWAN , utilizator 16:02, 3 Septembrie 2010
1 trebuie infiintata o societate
2 autorizatie sanitar veterinara
3 autorizatie sau avizare PSI
Subiectul este destul de amplu si e important sa ne spuneti din ce stadiu porniti, adica, daca se porneste de la nivelul de teren, pe care urmeaza sa se edifice o constructie cu destinatia de supermarket..
sau, eventual, daca exista, deja o constructie, pe care doriti sa o transformati in supermarket.

De asemenea, pentru a putea primi eventuale oferte de colaborare de la specialisti, ar fi interesat de precizat localitatea in care vreti sa deschideti supermarket-ul
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic
Buna,
Eu sunt anajata la o societate, iar directorul meu mi-a dat ca sarcina de lucru sa ma ocup de deschidrea supermarketului. Terenul exista, cladirea este aproape gata, locuri de parcare sunt. Eu trebuie sa ma ocup de acte. Am inteles ca trebuie sa merg la SANEPID, Agentia de Protectia Mediului, Brigada de Pompieri pt.autorizatie PSI, Directia de sanatate pt.autorizatie sanitar-veterinara si la primarie (dar nu stiu ce sa cer de acolo). Intrebam ca trebuie sa mai fac si unde sa mai merg pentru eventuale alte autorizatii?
sanepid si directia de sanatate pt.autorizatie sanitar-veterinara este una si aceeasi institutie

la primarie trebuie sa cereti acordul primarului privind desfăşurarea activităţilor comerciale, dar intelesesem ca acest lucru inseamna o supraautorizare, caut detalii si revin
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
Alina Tabara, Consilier juridic
Buna, din nou,

Dupa cum am mentionat, deja, subiectul este foarte vast.
Aveti nevoie sa faceti demersuri la mai multe institutii si sa intocmiti mai multe dosare.

Documentatiile difera de la un caz la altul.
O parte dintre documente le veti putea intocmi si d-voastra, insa, pentru unele documente va trebui sa apelati la specialisti. De exemplu, pentru conceperea fluxurlor din magazin (necesare in demersurile pe linie sanitar-veterinara) veti avea nevoie de serviciile unui inginer tehnolog pe acest domeniul..

In mod normal, o societate de consultanta serioasa, ce activeaza in acest domeniu, va poate asista in toate demersurile de autorizare, ce va sunt necesare pentru functionare..

Alte discuții în legătură

Ce autorizatii imi trebuiesc pentru restaurant ? datcumatei datcumatei am obtinut autorizatia de constructie pentru un restaurant sezonier si acum as dorii sa imi spuna cineva care sunt urmatorii pasi !!!unde sa ma duc si ce ... (vezi toată discuția)
Autorizatii si acte necesare cafenea-restaurant klinox klinox Buna ziua M-ar interesa si pe mine care sunt actele si autorizatiile necesare si conditiile punctului de lucru pentru a putea deschide o cafenea/restaurant cu ... (vezi toată discuția)
Autorizatii de functionare magazin alimentar ramona.p ramona.p Ce autorizatii de functionare imi trebuiesc daca vreau sa imi deschid un magazin cu amanuntul (alimentare si nealimentare)? Exista firme care ma pot ajuta ... (vezi toată discuția)