avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa a ii-a de munca..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa a ii-a de munca..

pentru dosarul de pensionare am nevoie de o adeverinta in care sa se specifice ca am grupa a II-a de munca corespunzatoare unor anumit ani( inainte de locul de munca din care am iesit la pensie); la serviciul personal al aceste institutii, persoana care se ocupa de acest lucru imi spune ca legea s-a schimbat in ultimul an si nu stie cum sa procedeze... ce lege era si care este acuma? ma puteti ajuta? multumesc..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 3 Septembrie 2010
In primul rand ar trebui sa le faceti o notificare in mod oficial cu doleantele dumneavoastra pentru care ar trebui ei sa va explice ce lege vi se aplica
oricum nu se aplica retroactiv legea civila
acesta este primul pas pe care trebuie sa il urmati
adresati-va cu o cerere, prin care sa solicitati eliberarea unei adeverinte privind sporul de grupa...
sfatul meu este sa va duceti mai intai la casa de pensii ptr a intreba acolo cum se intocmeste si ce trebuie sa contina o astfel de cerere...
institutia respectiva, unde va adresati cu cererea ptr adeverinta, trebuie sa va raspunda in 30 zile si obligatoriu veti regasi in ea toate datele, respectiv temeiul juridic in baza caruia nu va elibereaza...dar nu stiu de vreo lege care sa fi aparut si prin care sa nu se poata elibera, doar in caz ca societatea s-a desfiintat si arhiva nu se mai regaseste la ei...bafta..!
Cererile prin care persoanele interesate solicita eliberarea adeverintelor prin care se atesta faptul ca in anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, si-au desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca se depun la angajatori sau la detinatorii arhivelor acestora, dupa caz.

Adeverintele se intocmesc si se elibereaza, conform modelului prevazut in anexa la Ordinul nt.590/2008, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate in evidentele angajatorilor sau ale detinatorilor de arhive.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime pentru pensie Giulia123 Giulia123 Am urmatoarea situatie: Pentru a iesi la pensie iti trebuie diverse acte de la firmele care ai lucrat privind diverse sporuri si grupa. (in trecut cand se ... (vezi toată discuția)
Acordarea conditiilor de munca ContSters278009 ContSters278009 Am lucrat la pompieri, ( militar), nu in interventii dar eram in serviciu operativ de 5-6 ori pe luna cate 24 ore. Daca in acest timp se intampla ceva de mai ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o adeverinta de grupa emisa in 2004 simpatyk simpatyk Buna ziua . Revin iar cu o problema pentru o persoana, care acum este pensionat medical. Sa prezentat la Casa de pensi sa faca cererea de iesire la pensie ... (vezi toată discuția)