avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... incetarea de plata a pensiilor pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

incetarea de plata a pensiilor pe caz de boala

Buna ziua. Vreau sa stiu care sunt cauzele pentru care unui pensionar pe caz de boala i se poate inceta plata pensiei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:38, 3 Septembrie 2010
Din Legea 19/2000:
Art. 62 - (1) Pensionarii de invaliditate sunt supuşi revizuirii medicale, în funcţie de afecţiune, la intervale de 6-12 luni, până la împlinirea vârstelor standard de pensionare, la termenele stabilite de casele teritoriale de pensii.
(2) După fiecare revizuire medicul expert al asigurărilor sociale din cadrul casei teritoriale de pensii emite o nouă decizie prin care se stabileşte, după caz:
a) menţinerea în acelaşi grad de invaliditate;
b) încadrarea în alt grad de invaliditate;
c) încetarea calităţii de pensionar de invaliditate, ca urmare a redobândirii capacităţii de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depensionare nicoleta_stan nicoleta_stan As dori sa stiu daca ma puteti lamuri. Mama mea de 53 ani a fost chemata la comisia de expertiza apensiilor, are 24 ani vechime, si i s-a stabilit in urma ... (vezi toată discuția)
Cind voi putea iesi la pensie nerevizuibil sandu valentin sandu valentin Sunt nascut in 29 februarie 1952 .Stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 4 luni si 9 zile .In grupa a 2 a am lucrat 15 ani .Sunt pensionat pe caz de boala ... (vezi toată discuția)
Anularea pensiei de invaliditate de catre inemrcm veronica safta veronica safta am fost pensionata pe caz de boala grad3cu diagnostic ;neoplasm mamar grad3b,operat ,chimio si hormonotratat.pe data de 16-11 2010 am fost convocata la ... (vezi toată discuția)