avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj dupa CCC

buna pe data de 22 august 2010 mi s-a incheiat concediu crestere copil si sunt in preaviz de 20 zile pentru desfiitarea postului pana pe data de 17.09.2010. As vrea sa stiu daca perioada aceasta de 20 de zile trebuie trecuta pe adeverinta de somaj cu ultimele 12 salarii si in cazul in care trebuie trecute si angajatorul nu plateste contributiie la stat in timp util daca se poate incheia cartea de munca pentru a-mi depune dosarul de somaj in cele 30 de zile .
Declaratiile si impozitele pentru luna septembrie se dau pana pe data de 25.10.2010 deci trec 30 de zile . cum se procedeaza
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:27, 3 Septembrie 2010
1. Perioada de preaviz este perioada aflata sub contract individual de munca deci este perioada de stagiu de cotizare pentru pensii, sanatate si somaj.
2. Pentru cele 12 luni de cotizare la somaj, necesare pentru calcularea indemnizatiei de somaj, se iau lunile lucrate dupa CCC si se completeaza, pana la 12 luni, cu lunile lucrate inainte de CCC.
3. Termenul de 25 ale lunii, pentru depunerea declaratiilor este un termen maxim. Depunerea acestora se poate face si mai devreme.
4. Dvs. depuneti celelalte acte la Agentia de Somaj (pentru a va inscrie in termenul legal) si adeverinta o depuneti dupa ce intrati in posesia ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj livialina livialina Sunt somera din 08.11.2012 desfacerea CM cu art 65,66 dupa 2 ani CCC. Mentionez ca am fost in periaoda de preaviz 20 zile , termen expirat pe 08.11.2012. Dupa ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu de maternitate in somaj JASMIN_MMARIA JASMIN_MMARIA pana in 19.04.2013 am fost in concediu de materniate,pana la implinirea varstei de 2 ani.am avut 30 zile de boala,pe urma am mai lucrat 20 de zile.care este ... (vezi toată discuția)
Plata contributie la somaj de catre salariat ailina ailina Buna seara, Am si eu 3 intrebari referitoare la indemnizatia de somaj. 1.Daca nu am o luna lucrata complet, (sa zicem 5 zile lucrate din aceea luna) se ia in ... (vezi toată discuția)