Va cer lamuriri in legatura cu o situatie intalnita adesea in cazul unor terenuri din domeniul public: dubla inregistrare.
1. Ce se intampla cand un consiliu local isi "trece" in proprietate, prin hotarare de consiliu local un teren apartinand domeniului public al statului si aflat in administrarea unei institutii publice sau companii nationale? Mai fac si precizarea ca Prefectura respectiva nu a sesizat ilegalitatea si nu a atacat in contencios hotararea respectiva. Totodata respectiva institutie publica/companie nationala a primit in administrare terenul prin lege si este inscris si in anexa la HG-ul 1705/2006 privind inventarul bunurilor din domeniul public al statului.
2. Ce se intampla in situatia in care printr-un HG este dat in concesiune/administrare un teren(albie de rau) unuei alte companii nationale sau institutii publice(B) in conditiile in care prima institutie publica(A) il avea in administrare prin lege? Mai mult decat atat institutia (B) care a primit respectivul teren in administrare nu s-a dus sa-l scoata din anexa inventarului domeniului public a fostului administrator (A) conform Ordinului 428/2007 pentru aprobarea Precizarilor privind inventarierea bunurilor din domeniul public al statului, astfel incat respectivul teren figureaza in administrarea ambelor institutii numai ca la una este trecuta la rubrica "adresa" un judet, iar la cealalta alt judet? A cui este terenul in acest caz? Poate primul administrator (A) sa inchirieze o portiune in conditiile in care inca figureaza la el?
Buna ziua !
1. In conformitate cu prevederile Legii 554/2004 actualizata, orice persoana interesata poate introduce actiune in instanta de contencios administrativ.
2. In acest sens sesizati prefectura.
Cu stima !