avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inventarul domeniului public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inventarul domeniului public

Buna ziua tuturor,

Va cer lamuriri in legatura cu o situatie intalnita adesea in cazul unor terenuri din domeniul public: dubla inregistrare.

1. Ce se intampla cand un consiliu local isi "trece" in proprietate, prin hotarare de consiliu local un teren apartinand domeniului public al statului si aflat in administrarea unei institutii publice sau companii nationale? Mai fac si precizarea ca Prefectura respectiva nu a sesizat ilegalitatea si nu a atacat in contencios hotararea respectiva. Totodata respectiva institutie publica/companie nationala a primit in administrare terenul prin lege si este inscris si in anexa la HG-ul 1705/2006 privind inventarul bunurilor din domeniul public al statului.

2. Ce se intampla in situatia in care printr-un HG este dat in concesiune/administrare un teren(albie de rau) unuei alte companii nationale sau institutii publice(B) in conditiile in care prima institutie publica(A) il avea in administrare prin lege? Mai mult decat atat institutia (B) care a primit respectivul teren in administrare nu s-a dus sa-l scoata din anexa inventarului domeniului public a fostului administrator (A) conform Ordinului 428/2007 pentru aprobarea Precizarilor privind inventarierea bunurilor din domeniul public al statului, astfel incat respectivul teren figureaza in administrarea ambelor institutii numai ca la una este trecuta la rubrica "adresa" un judet, iar la cealalta alt judet? A cui este terenul in acest caz? Poate primul administrator (A) sa inchirieze o portiune in conditiile in care inca figureaza la el?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
zaganescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 10:36, 4 Septembrie 2010
Buna ziua !
1. In conformitate cu prevederile Legii 554/2004 actualizata, orice persoana interesata poate introduce actiune in instanta de contencios administrativ.
2. In acest sens sesizati prefectura.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un teren aparine unui proprietar si in acelasi timp in patrimoniu public al statului Florin Poiana Florin Poiana [b]Un teren de 1500 mp este proprietatea unei persoane fizice din 1934: [/b] 1. a fost inscris in cartea funciara la data respectiva in urma cumparararii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune... de la sine mb3_48900 mb3_48900 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Bunica mea a detinut, cu acte, o proprietate mai bine de 30 de ani, in judetul Valcea. Inca de la inceput, si-a intins ... (vezi toată discuția)
Delimitare domeniu public sau privat? celentana26 celentana26 Buna! Am rugamintea de a ma lumina si pe mine cineva care sunt criteriile prin care bunurile de utilitate publica sunt din domeniul public sau privat? Care ... (vezi toată discuția)