avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

am peste 50 de ani si o vechime neantrerupta in campul muncii de peste 36 de ani si as vrea sa stiu daca pot sa intru in ajutor de somaj in conditiile in care angajatorul nu mi-a propus acest lucru dar m-a anuntat ca dupa ce trece perioada de somaj tehnic mi se desfiinteaza postul si sa-mi caut de lucru
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:59, 3 Septembrie 2010
Daca in decizia de incetare a cim se specifica ca acesta a fost incetat cu aplicarea art.65 din Codul Muncii,aveti dreptul la somaj.

andymaurul
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie indeplinite doua conditii:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.(in cazul dvs. este vorba de art.65 din Codul muncii - desfiintarea postului);
- sa aveti lucrate si citizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Sa nu demisionati sau sa faceti cerere de incetarea a CIM pentru ca nu veti mai beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac pentru a beneficia de somaj? stan lucian stan lucian din motive economice firma isi muta punctul de lucru de la CALARASI la BUCURESTI ,patronul anuntindu-ma de preaviz,in acelasi timp spunindu-mi ca nu poate sa ... (vezi toată discuția)
Cum intru in somaj dupa concediu cerestere copil? roxibela roxibela mai am 8 zile pana la incetarea ccc si sefa mi-a spus ca nu mai are nevoie de mine la firma,cum pot intra in somaj?Am dreptul?Daca da ce trebuie sa fac sa pot ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de somaj stroe_iuliana stroe_iuliana se acorda somaj la un contract pe perioda nedeterminata ? (vezi toată discuția)