avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redobandirea permisului de conducere anulat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redobandirea permisului de conducere anulat

Am avut permisul de conducere anulat in urma unui accident. Stiu ca pot sa ma prezint la examenul de redobandire doar la un an de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei. As vrea sa stiu daca pot sa ma inscriu la scoala de soferi inainte cu o luna sau doua , avand in vedere ca pentru B,C,E e destul de mare perioada de scolarizare. Stiu ca imi trebuie copie dupa decizie si cazierul care le pot scoate doar dupa 12 luni, dar se poate incepe scoala mai repede si aceste acte sa le aduc pe urma la dosar ca sa ma pot inscrie mai repede la examen ?
Eu asa stiu ca actele necesare pentru inscriere la scoala nu trebuiesc aduse neaparat in aceasi zi ci pot sa le aduc pana termin scoala ca sa fie complet dosarul pe cand il depun la politie.
Cel mai recent răspuns: pop.marius , utilizator 16:26, 4 Septembrie 2010
Pt ce sa va inscrieti la scoala?In cazul redobandirii permisului de conducere nu se mai face scoala ci doar dosarul.
Aveti nevoie sa urmati un curs de legislatie de 30 ore . Orele de conducere nu e nevoie sa le mai faceti intrucat stiti sa conduceti . Va trebuie doar masina pe care sa sustineti proba practica .
Orele de conducere se pot face si inainte daca doriti , dar sustinerea examenului ptr redobandirea permisului si a categoriilor , doar dupa trecerea termenului de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care ati fost condamnat la pedeapsa inchisorii cu suspendare .
Stiu sigur ca sa modificat legea din ianuarie 2009 orice persoana care a avut anulat permisul trebuie sa faca din nou scoala de soferi, legislatie si conducere.
Normal ca la orele de conducere "ma inteleg" cu un instructor dar trebuie sa le ai si alea toate pe hartie la dosar.
Doar atat vroiam sa stiu daca pot incepe scoala mai repede , ca pe cand se implineste un an sa am scoala facuta si sa pot baga dosarul la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto - scoala de soferi refacuta (obligatoriu sau nu?) ady_best03 ady_best03 Buna ziua. In urma cu aproape 3 ani mi-a fost anulat permisul (cat. BCE) pentru conducere sub influenta bauturior alcoolice. Dupa ce mi s-a intocmit un dosar ... (vezi toată discuția)
Cum imi redobandesc permisul anulat ? guvy guvy Buna ziua. Sunt nou pe acest forum si va rog sa ma ajutati. In data de 12 mai 2007 am fast implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala ... (vezi toată discuția)
Acte necesare redobandire permis anulat tudor_tudor tudor_tudor Buna ziua! Peste cateva zile imi expira termenul de 1 an si 10 zile de la condamnare si pot sustine din nou examenul pentru permis. Va rog sa ma lamuriti in ... (vezi toată discuția)