avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum imi redobandesc permisul anulat ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum imi redobandesc permisul anulat ?

Buna ziua.
Sunt nou pe acest forum si va rog sa ma ajutati.
In data de 12 mai 2007 am fast implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala grava a unei persoane.(ruptura de femur)
Am fost gasit vinovat ,drept urmare am fost condamnat la 3 luni cu suspendare in 2 Octombrie 2008 si in 25 Noiembrie 2008 sa dat hotararea definitiva. Am fost instiintat ca permisul meu sa anulat,fapt care stiam ca o sa se intample.
Prima intrebare este: pedeapsa de 3 luni cand a inceput, la 2 Oct. sau 25 Nov.?
Stiu ca dupa un an de la hotarare pot sa dau examen din nou,dar cum trebuie sa procedez?
Va rog frumos sa-mi spuneti cand trebuie sa depun cererea la politie pentru redobandire si cand pot face scoala din nou,inainte de 25 Nov. sau dupa 25Nov.?
Lucram ca sofer de camion si de aceea va rog sa ma credeti ca e foarte greu fara permis.
Va multumesc
Codul Rutier prevede:

Art. 116. -
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Acest articol de lege lamureste problema Dvs.

Va doresc numai bine.

ing. Ioan Ciobanu
de la data ramanerii definitive a hotararii. deci , la 26.11.2009.
Scoala cred ca o puteti face, inscrierea pentru examen nu poate fi facuta inainte.
veti respecta intreaga procedura.La depunerea dosarului veti atasa si copie de pe hotarare.
s-a dispus ceva cu privire la interizicerea dreptului?

av. Ileana Schwarz
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009
Ileana Schwarz, Avocat
eu am depus hotararea judecatoreasca la politie alaturi de o cerere catre comandant dar nu mi s-a spus sa specific de redobandire. Acum am primit instiintare ca s-a anulat permisul de la 25 nov.
mi s-au interzis drepturile de la art.64 lit a teza a doua si b din c.pen pe durata prevazuta de art.71 alin.5 c.pen
Litera c nu mi s-a interzis Trebuie sa fac o alta cerere pentru examinare si dupa ce va fi aprobata sa ma duc sa ma inscriu la o scoala ?
va multumesc frumos!!
va prezentati la politie dupa un an de la hotararea definitiva,in cazul dumneavoastra dupa 25.11.2009.
nu este nevoie sa faceti din nou scoala de soferi! exista o procedura speciala pentru permise anulate.

cel mai probabil va trebui sa urmati cursuri de legislaţie rutieră şi conduită preventivă pentru prezentarea la examen în vederea redobândirii permisului de conducere anulat.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2009
bacale, utilizator
va multumesc frumos pentru raspuns,dar va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti conform carei legi exista acest regulament special, pentru a ma interesa mai sigur fiindca sunteti singura persoana care imi spuneti acest lucru.Pe cine am intrebat mia spus ca trebuie sa repet scoala si la politie nu ma lamurit nimeni asa cum se intampla de obicei la noi in Romania

Alte discuții în legătură

Permis auto anulat_ adryanb27 adryanb27 in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare, pentru conducerea unui auto neinmatriculat, intervine si anularea permisului auto. se face scoala de soferi ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului de conducere costyn79 costyn79 am condus u7n autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si mia fost anulat permisul de conducere .pe 13 dec 2012 sa incheiat procesul si am primit o ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Acum 2 ani am avut un accident rutier in care mi-a murit mama si mi-a facut dosar penal pentru ucidere din culpa si mi-a retinut permisul. Pe ... (vezi toată discuția)