avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum imi redobandesc permisul anulat ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum imi redobandesc permisul anulat ?

Buna ziua.
Sunt nou pe acest forum si va rog sa ma ajutati.
In data de 12 mai 2007 am fast implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala grava a unei persoane.(ruptura de femur)
Am fost gasit vinovat ,drept urmare am fost condamnat la 3 luni cu suspendare in 2 Octombrie 2008 si in 25 Noiembrie 2008 sa dat hotararea definitiva. Am fost instiintat ca permisul meu sa anulat,fapt care stiam ca o sa se intample.
Prima intrebare este: pedeapsa de 3 luni cand a inceput, la 2 Oct. sau 25 Nov.?
Stiu ca dupa un an de la hotarare pot sa dau examen din nou,dar cum trebuie sa procedez?
Va rog frumos sa-mi spuneti cand trebuie sa depun cererea la politie pentru redobandire si cand pot face scoala din nou,inainte de 25 Nov. sau dupa 25Nov.?
Lucram ca sofer de camion si de aceea va rog sa ma credeti ca e foarte greu fara permis.
Va multumesc
Art. 249. - Persoana al carei permis de conducere a fost anulat se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, daca îndeplineste conditiile prevazute la art. 103 din ordonanta de urgenta.

Art. 250. - Dosarul de examinare trebuie sa cuprinda, pe lânga documentele prevazute la art. 57:

a) cererea de prezentare la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere în locul celui anulat;

b) copia hotarârii judecatoresti ramase definitiva;

c) dovada ca a absolvit un curs de legislatie rutiera si conduita preventiva organizat de o scoala de conducatori de autovehicule autorizata.


Daca faceti scoala de soferi din nou o faceti degeaba,dumneavoastra trebuie sa absolviti acest curs de legislatie rutiera si conduita preventiva ([ link extern ] )
Buna.
As dori sa stiu si eu daca am avut permisul anulat si l-am redobandit ce data imi trece in permis data redobandirii sau data cand am obtinut categoria avuta?
Va multumesc
Buna ziua. Nu sunt in masura sa va raspund dar veti vedea cand il ridicati de la politie
.Acum sunt si eu in postura in care vati situat dvs. Va rog sa-mi spuneti si mie daca pentru redobandire a-ti mai repetat scoala din nou pentru ca eu am avut categoriile B C D E si daca va trebui sa o fac din nou e foarte greu din punct de vedere financiar.Va rog sa-mi raspundeti ca dvs stiti cel mai bine ce inseamna un permis anulat .In Noiembrie am dreptul la examinare dar ma sperie gandul ca trebuie sa fac si scoala.Va multumesc pentru intelegere.
In primul rand ai nevoie de analize medicale,examenul psihologic ,cazier judiciar copie dupa sentinta judecatoreasca taxa de examinare pt categoriile care le-ai avut .
In legatura cu scoala e soferi nu mai trebuie sa o faci dar trebuie sa dai sala si orasul pentru fiecare categorie in parte si nu vreau sa te speriu dar ar fi bine sa te pui sa inveti din timp ca examenul pe calculator nu este simplu mie mi-a parut f greu.Ce ar trebuisa faci din timp sa vorbesti la o scoala de soferi sa te intelegi pentru masina sa ai masina asigurata la examen sa nu trebuiasca sa umblii atunci cu sarumana dupa ei ca profita de tine si iti cer o gramada de bani sa te lase sa dai examen cu masina lor.
Sper ca ti-am fost de ajutor si iti urez multa bafta.
Mergeti la Udriste sa va treaca sanctiunea pe calculator.Dureaza pana la 14 zile.Cerere, copie buletin, copie hotarare.Cererea se completeaza pe loc, costa 1 ron si se ia de afara.Scoala nu este grea, examenul nu este greu, daca vrei.Restul...
Am trecut si eu prin asa ceva.Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto anulat_ adryanb27 adryanb27 in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare, pentru conducerea unui auto neinmatriculat, intervine si anularea permisului auto. se face scoala de soferi ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului de conducere costyn79 costyn79 am condus u7n autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si mia fost anulat permisul de conducere .pe 13 dec 2012 sa incheiat procesul si am primit o ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Acum 2 ani am avut un accident rutier in care mi-a murit mama si mi-a facut dosar penal pentru ucidere din culpa si mi-a retinut permisul. Pe ... (vezi toată discuția)