avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare 1/10 din apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare 1/10 din apartament

Am nevoie de bani si vreau sa vand 1/10 de apartament, adic asa mai fie inca un proprietar cu o cota parte de 10%. Ce trebuie facut si ce riscuri exista?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:07, 4 Septembrie 2010
sa gasiti un cumparator... riscuri... sa nu gasiti
:) da, dar ma refeream la riscuri juridice...
De exemplu....
Dupa ce instrainati cota de 1/10, viitorul coproprietar sa solicite iesirea din indiviziune si sa doreasca el intreg apartamentul cu obligatia platii catre dv. a sultei corespunzatoare..
Mda... e posibil; si daca refuz, se vinde si se impart banii 10-90 ?
Daca celalalt coproprietar are bani sa va achita partea de 90% nu puteti refuza...
Daca nici unul dibtre dv. nu isi doreste apartamentul atunci el poate fi vandut la licitatie publica....insa nu va recomand sa ajungeti aici...

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire 4 apartamente p+1,prin cota parte 1/4 catre 4 cumparatori mariussa mariussa 1.Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarele probleme.Am in Cartea funciara (persoana fizica) o cladire cu 4 apartamente P+1,pe care doresc sa o vand la 4 ... (vezi toată discuția)
Creditorul , nelicitand devine proprietar SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt coproprietar tabular a unui imobil format din doua apartamente cu teren comun in cota de1/2 parte de peste 10 ani , cu utilitati ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plata in rate maria197024 maria197024 am un apartament trei camere,din care 75%este al meu si cellalalt procent de 25%sora...am o sulta dupa succesiunea tatalui de 10000 euro...am primit de la ... (vezi toată discuția)