avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare 1/10 din apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare 1/10 din apartament

Am nevoie de bani si vreau sa vand 1/10 de apartament, adic asa mai fie inca un proprietar cu o cota parte de 10%. Ce trebuie facut si ce riscuri exista?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:07, 4 Septembrie 2010
Multumesc.
Care sunt cele mai negre scenarii in cazul asta? Licitatia publica? Daca da, de ce?
la licitatie publica se ajunge daca de exemplu, apartamentul va e atribuit, trebuie sa-l despagubiti pe celalalt si nu aveti de unde, iar celalalt va executa silit
cred ca va legati la cap, fara sa va doara.. momentan.
nu cred sa gasiti cumparator de buna credinta pt o cota. in plus, acea persoana se poate muta la dvs, poate sa nu-si plateasca cheltuielile, etc, etc stiti cum e cu lucrul amestecat..
cred ca e mai rentabil sa gasiti un cumparator pt casa sau faceti un schimb de locuinta, luati ceva mai mic si in alta zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire 4 apartamente p+1,prin cota parte 1/4 catre 4 cumparatori mariussa mariussa 1.Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarele probleme.Am in Cartea funciara (persoana fizica) o cladire cu 4 apartamente P+1,pe care doresc sa o vand la 4 ... (vezi toată discuția)
Creditorul , nelicitand devine proprietar SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt coproprietar tabular a unui imobil format din doua apartamente cu teren comun in cota de1/2 parte de peste 10 ani , cu utilitati ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plata in rate maria197024 maria197024 am un apartament trei camere,din care 75%este al meu si cellalalt procent de 25%sora...am o sulta dupa succesiunea tatalui de 10000 euro...am primit de la ... (vezi toată discuția)