Salut,stie cineva daca esti obligat sa devii membru al unei asociatii de proprietari?Si daca nu vrei sa te asociezi exista vreo sanctiune?
Intreb pentru ca urmeaza sa intru in posesia unui apartament aflat inca in constructie si cineva ma tot streseaza sa platesc nu stiu ce taxa de formare a asociatiei.
Am aruncat o privire pe legislatia in vigoare si nu am gasit unde este prevazuta obligatia de a face parte din asociatie si nici vreo sanctiune.
Multumesc.
Nu exista obligatia de a te inscrie in asociatie, insa hotaruirile asociatiei sunt obligatorii si pentru proprietarii care nu s-au inscris in asociatia de proprietari
Asteptati sa se dea cladirea in folosinta, sa se adune toti proprietarii si apoi sa aderati la asociatie.
Au mai fost cazuri descrise pe-aici, in forum, in care oamenii nici nu se mutasera bine, au dat cu banii in stanga si-n dreapta, au platit avocat care sa le administreze condominiul si sa le infiinteze asociatia...adica ceva foarte complicat....si s-au trezit ca nu mai dau de respectivul, cautand innebuniti raspuns la intrebarile care veneau o data cu "deschiderea ochilor" asupra a ce inseamna asociatie de proprietari.
Mai exista posibilitatea, ca in faza actuala, dezvoltatorul sa nu fi vandut toate apartamentele, el sa fie "proprietarul majoritar" si prin infiintarea asociatiei sa forteze anumite hotarari sau decizii care in cel mai bun caz, sa nu va fie chiar favorabile.