avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratii OUG 58/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratii OUG 58/2010

Buna ziua, Sunt salariat (bugetar) si administratorul unei Intreprinderi individuale. II-ul are un angajat caruia ii platesc toate contributiile lunare, la CAS, la Somaj si Casa de Pensii etc. Eu deja platesc la Casa de Asigurari, trimestrial, in functie de venitul estimat , contributia respectiva. Sunt inregistrata si la Somaj si la Casa de Pensii, unde depun lunar declaratiile pentru angajat.
Doresc sa stiu daca mai este nevoie sa depun alte declaratii la Somaj si Casa de Pensii pentru profitul obtinut - nefiind un profit fix - conform OUG 58/2010?
Astept un raspuns. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: floricad , utilizator 17:11, 7 Septembrie 2010
dvs. ca intreprindere individuala nu obtineti profit, ci un venit net.
in conditiile noilor prevederi legale ale OUG nr. 58/2010, chiar daca sunteti salariata unei institutii publice, aveti obligatia sa achitati, pe langa contributia la sanatate si contributia de asigurari sociale 10,5% (pensie) si somaj 0,5% din venitul net, lunar.

nu are nici o legatura depunerea declaratiilor pentru angajatul dvs. cu depunerea declaratiilor pentru dvs., in calitate de asigurata si titulara a I.I.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii (cas,somaj,pensii)-pentru membrii if siman siman Buna seara,va rog frumos va cer si eu ajutorul pentru problema la moda acum si anume contributii PFA.Concret-eu impreuna cu fratele meu, avem o intreprindere ... (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Detin o intreprindere individuala, dar sunt angajata in alta parte cu carte de munca. As dori sa stiu ce contributii trebuie sa platesc si % din ... (vezi toată discuția)
Intrebare disperata: pfa - consultanta; pana azi trebuia sa depun declaratii? AndreeaFP AndreeaFP Buna seara, Vin si eu cu o intrebare destul de disperata avand in vedere situatiile in care suntem pusi in aceasta tara condusa de niste oameni ffff ... (vezi toată discuția)