avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Licente taxi
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Licente taxi

Am inteles ca s-a dat o lege prin care firmele de taxi trebuie sa cedeze licentele, persoanelor care lucreaza cu masinile proprii, pentru firma respectiva. Este legal ca acestia sa-mi ceara pentru aceasta 6000 Euro, ca sa devin independent? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:24, 4 Septembrie 2010
nu
va puteti lua licenta de taximetrist singur in urma unui curs care costa in jur de 300 de lei
gabrielradu a scris:

nu
va puteti lua licenta de taximetrist singur in urma unui curs care costa in jur de 300 de lei

nu confundati licenta taxi cu atestatul de taximetrist.
nu inteleg cum adica lucreaza cu masinile proprii pentru o firma de taxi.
cine are o firma de taxi are inclusiv licentele pe masinile respective ,masini care de altfel apartin firmei. pe masini sunt angajati soferi cu care se incheie contract de munca.
licentele de fapt nu se "vand" insa tinand cont ca primaria nu mai elibereaza licente deoarece in majoritatea oraselor s-au dat mai multe decat era necesar si cum este singura posibilitate pentru o firma sa-si mai recupereze din investitiii se poarta ca sa se predea firma cu tot cu licenta.
mare atentie ca de regula, primaria a eliberat licenta pe firma X ori daca dvs cumparati masina cu licenta cu tot dar nu si cu firma, in momentul in care expira licenta si mergeti ca persoana fizica autorizata sau ca persoana juridica sa va prelungeasca licenta ,primaria va refuza acest lucru .
atentie mare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie taxi pf Carco Carco Salutare! Care este procedura pentru a oferi servici taxi pentru persoana fizica? am masina si as vrea sa ma apuc de meseria asta! VA MULTUMESC ANTICIPAT! (vezi toată discuția)
Pfa taxi poate angaja pf? celestin celestin intrebarea a mai fost adresata pana acum, si din discutiile pe forum , nu se intelege daca o persoana fizica autorizata taxi poate angaja alta persoana fizica, ... (vezi toată discuția)
Pot sau nu pot ca pfa taxi sa angajez terte persoane mociandor mociandor DORESC SA STIU DACA POT SAU NU CA TAXIMETRIST pfa ,SA ANGAJEZ PERSOANE CU CARTE DE MUNCA . (vezi toată discuția)