avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune.

Dupa divort sotiaa intentat actiune de partaj bunuri comune. A plecat din casa noastra la parintii ei cu tot cu copilul ce i-a fost incredintat.
Ea nu a muncit niciodata, nu a avut serviciu. Eu am lucrat, am castigat si am adus banii in casa, am lucrat si in strainatate, ma pricep si la mecanica auto.
Aceasta solicita in proces o cota de 1/2 din bunurile comuna. Eu nu vreau decat sa-i dau o suma de bani, si nu sa-i dau 1/2.
Vreau sa solicit o cota majorata de 90%. A pus la bunuri comune si mobilele din casa, mobile care sunt cumparate pe numele fratelui meu, si la care inca achita ratele pe numele lui, avand toate chitantele la zi.
Acestea le voi scoate din bunurile comune.

Am sanse sa obtin peste 50%, iar ea sa ramana la mama ei. casa are 3 camere mari, bucatarie, hol, baie. In curte mai am un garaj si inca o constructie, in care vroiam sa fac o spalatorie auto.

Ce sanse am sa-i dau o suma de bani si sa ma lase in ceea ce mi-am construit. Impreuna nu putem sta pentru ca suntem tineri si vrem sa ne refacem viata fiecare.

Am copii dupa cartea demunca, am toate actele posibile pe care le-am pastrat.
Ea nu a muncit niciodata, nu a avut bani sa poata construi tot ce eu am realizat.
Stiu ca se considera si face parte la bunuri comune, munca ei de crestere a copilului si in gospodarie, dar e cammare diferenta.

Iar judecatorul, este verisorul prim, cu sotia unchiului, fostei mele neveste, unchi care i-a facut actiunea de dare in judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
Imparatul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Radu , Avocat 14:47, 4 Septembrie 2010
Din punct de vedere legal munca in gospodarie a sotiei este considerata aport la casnicie si este ca un serviciu considerat de codul nostru al familiei, insa puteti contesta parte sotiei in timpul casatoriei si sa cereti o cota mai mare
Pentru acest lucru puteti sa ma contactati si va voi ajuta. Va trebuie in mod sigur un avocat care sa va apere interesele!
cu privire la teama dumneavosatr privind judecatorul, se poate rezolva printr-o cerere de stramutare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului-extrem de urgent dana_b27 dana_b27 Buna ziua, Am si eu o problema. O ruda de-a mea e casatorita de 3 ani si are impreuna cu sotul ei un copil de 2 ani jumate. Acum ea vrea sa se desparta de ... (vezi toată discuția)
Partajarea bunurilor comune florina_buica florina_buica impreuna cu sotul meu am adunat cateva bunuri...dupa divort el a venit pe ascuns si a luat tot ce se putea lua folosiri in casa...el a muncit in toti acesti ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar cool123 cool123 buna seara ,intrebarea mea este : atunci cand se face partaj judiciar de ex. sotia cere o cota parte ,insa veniturile ei de-a lungul casniciei au fost mai mici ... (vezi toată discuția)