avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partajarea bunurilor comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partajarea bunurilor comune

impreuna cu sotul meu am adunat cateva bunuri...dupa divort el a venit pe ascuns si a luat tot ce se putea lua folosiri in casa...el a muncit in toti acesti ani mai mult decat mine,eu ramanand acasa cu treburi,ca oricare femeie...el spune ca toate sunt ale lui si ca eu ptr ca am stat acasa nu am nici un drept...vreu sa-l dau in judecata,dar mi-e frica sa nu cheltuiesc banii degeaba..am vreo sansa sa castig ceva?mie m-i se pare normal,ca macar 25% as avea si eu dreptul..ptr ca in acesti ani(15) nu am dormit...ma lamureste si pe mine cineva?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:41, 18 Noiembrie 2011
Si munca sotiei in gospodarie este considerata contributie la dobandirea bunurilor comune. Poate nu veti obtine chiar o cota de 50%, insa sotul nu are dreptate : acele bunuri va apartin si dvs. Avand in vedere ca in timpul celor 15 ani de casatorie ati achizitionat doar bunuri mobile, cred ca nici el nu a avut cine stie ce venituri.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort CETATEANA1 CETATEANA1 Buna ziua am o problema.Din 1999 sint casatorita.Casnicia cu suisuri si coborisuri.Sotul nu m-a lasat sa muncesc niciodata.Efectiv nu m-a lasat.Nu pt ca nu am ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar cool123 cool123 buna seara ,intrebarea mea este : atunci cand se face partaj judiciar de ex. sotia cere o cota parte ,insa veniturile ei de-a lungul casniciei au fost mai mici ... (vezi toată discuția)
Divort,partaj sunmen28 sunmen28 Intrebare...Doi soti,nu se mai inteleg,el isi gaseste pe altcineva si pleaca de acasa la respectiva,luand si cateva bunuri comune din casa fara consimtamantul ... (vezi toată discuția)