avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca

Care este procedura de recuperare a banilor de catre banca?

De exemplu daca am un imprumut pe care refuz sa-l mai achit,cumva dupa o perioada se prescrie(3 ani,5 ani).Intreb deoarece din cate stiu eu ei dau treaba la firmele de recuperari,care in mare parte doar dau telefoane.

Nu e treaba ca am eu imprumut dar cunosc un pensionar care are dar care practic vorbind inca nu primeste pensie deoarece cei de la casa de pensii sunt prea ocupati sa-i arobe dosarul...poate acest fapt ajuta cumva in relatia cu banca?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
Stukha, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:04, 4 Septembrie 2010
Creanta se poate prescrie in termen de 3 ani, numai daca creditorul nu face niciun act de recuperare a acesteia pe calea executarii silite, ceea ce este putin probabil, dar posibil in Romanica.
Poprirea pe drepturile banesti cuvenite din pensie se instituie pe baza unui titlu executoriu care se comunica in scris tocmai Casei de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar dat la firma de recuperare nairpic23 nairpic23 Am luat un credit in anul 2009 si am platit cateva rate. datorita unor probleme financiare din decembrie 2009 nu am putut sa mai achit nici o rata. In ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate amana instituirea popririi salariale pana cand executorul trimite toate documentele stabilite prin lege znicolae9 znicolae9 Buna ziua , Suntem o mica firma recent infiintata ,care se confrunta cu o problema legata de instituirea unei popriri salariale. In fapt, am primit din ... (vezi toată discuția)
Termen prescrictie titlu executoriu razvanindolean razvanindolean In urma cu 8 ani am achizitionat un produs de creditare de la o societate bancara, pe care nu am mai avut posibilitatea sa i-l achit ulterior. Dupa mai ... (vezi toată discuția)