avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... BUNURILE FAMILIEI !?!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

BUNURILE FAMILIEI !?!

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire,sotia mosteneste o casa de la parinti,mostenirea se face in timpul casniciei!
Se poate considera acesta ca fiind bun comun,fiind dobandit in timpul casniciei chiar daca e pe numele unuia dintre soti?
Astept raspuns!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: marian1973 , utilizator 19:10, 5 Noiembrie 2007
NU. Potrivit art. 31 alin.1 lit. b din Codul familiei..."nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot, bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune.."
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2007
marian1973, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile mostenite in timpul casatoriei sunt bunuri comune? ghita_1976 ghita_1976 bunurile mostenite in timpul casatoriei sunt bunuri comune? MULTUMESC (vezi toată discuția)
Partaj ContSters121502 ContSters121502 Buna ziua, o casa dobandita in timpul casatoriei se imparte intre soti daca aceasta a fost dobandita prin donatie de la parinti sotului numai lui( casa fiind ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters209571 ContSters209571 Buna ziua! Meseria mea este de instructor auto independent. As dori sa stiu daca masina pe care eu imi desfasor orele de conducere auto face obiectul ... (vezi toată discuția)