avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces penal citatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces penal citatie

am primit citatie..sunt parte vatamata intr-un proces penal...fond viol...procesu se va desfasura in 10 zile...imi pot retrage plangerea?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:26, 4 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
depinde in ce conditii a fost savarsit violul.
daca nu ati ajuns la o intelegere cu faptuitorul atunci nu vad de ce ati renunta la judecarea acestuia.
daca a savarsit o data aceasta fapta si va scapa nepedepsit atunci posibil sa mai incerce si alta data.
dvs stiti ce a fost acolo.
Cred ca ar trebui sa veniti cu mai multe detalii. Nu, nu este bine sa va retrageti plangerea, daca se incadreaza in forma simpla in acest moment. Cel mai bine este sa va reprezinte un avocat.
Mai multe despre infractiunea de viol la adresa: [ link extern ]
depinde de incadrarea facuta.
In cazul infractiunii de viol, impacarea partilor nu inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale cristinaeli cristinaeli vreau sa stiu daca se poate si cand se poate retragerea plangerii penale pentru violare de domiciliu si tulburare de posesie?in cazulin care o retrag, eu pot ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala filipf16 filipf16 daca a inceput urmarirea penala impotriva paratului reclamantul(victima) i-si mai poate retrage plangerea? (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de ajutor cocoxxl cocoxxl Am un caz cu un prieten care a fost acuzat de viol.Persoana vatamata i-a cerut o suma de bani pentru a renunta la plangere,bani pe care acesta nu a fost ... (vezi toată discuția)