avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general notificare recupere creante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

notificare recupere creante

buna ziua am o rugaminte ma poate ajuta cineva cu un model de notificare recuperare creante?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 09:43, 5 Septembrie 2010
Va redau mai jos o varianta ce poate fi adaptata atat persoanei fizice cat si juridice.
Este important si ce tip de creanta este, care este raportul juridic ce sta la baza acesteia (civil, comercial etc.) precum si procedura de recuperare pe care vreti sa o adoptati. (somatie de plata, OUG 119, dreptul comun...).

" Notificare-somatie
Antet
(denumirea completa a persoanei juridice, cu toate datele de identificare)
Nr. ________ /___________
Catre,
1___________________

2
3,
cu domiciliul/sediul in ________________________, str. _________________, nr. ______, judetul/sectorul , numar de ordine in registrul comertului/registrul societatilor agricole/registrul asociatiilor si fundatiilor/alte registre ______________, Cod unic de inregistrare/Cod
de identificare fiscala ______

4, Subscrisa _____________________________________________________, cu sediul social in …………………………… , str. ______________, nr. , judetul/sectorul __, numar de ordine in registrul comertului/registrul societatilor agricole/registrul asociatiilor si fundatiilor/alte registre __, Cod unic de inregistrare/Cod de identificare fiscala ____, Cont bancar nr. , deschis la ____________________________, tel./fax
, e-mail ____________,
,legal reprezentata prin ___________________, in calitate de creditor,
in conformitate cu prevederile art. 1079 alin. (2) Cod civil, cu completarile si modificarile ulterioare, coroborate cu celelalte dispozitii legale in vigoare,
formuleaza prezenta
5, Notificare-somatie
prin care notifica debitorului __________
7 urmatoarele obligatii, somandu-l totodata la executarea lor integrala si imediata:
1. plata creantei certe, lichide si exigibile in cuantum total de ________ce urmeaza a se actualiza pana la data platii efective in functie de rata inflatiei), compusa din suma de _lei, aferenta perioadei , reprezentand ______________, datorata de debitor conform …………. si suma de ……….. lei, reprezentand dobanzi legale sau penalitati datorate de debitor pentru intarzierea in plata aferenta perioadei _____________, calculate pana la data de _____, conform ___;
2. alte obligatii: _____________________.
In fapt, la data de ______, creditorul _______, in calitate de _____________, a incheiat cu debitorul _____, in calitate de _________, contractul _________, avand ca obiect ……………...
La art. ………. din contractul mai sus mentionat, partile contractante, de comun acord, au stabilit valoarea contractului, precum si modalitatile si termenele de plata.
De asemenea, la art. ………….. din contract, partile au inserat o clauza penala, in conformitate cu care „ …………………..“ sau se aplica dobanda legala.
Conform prevederilor contractuale mai sus citate, pentru perioada _____, au fost inregistrate urmatoarele debite restante:
Nr.crt.
Factura (nr./data)
Valoare
Reprezentand
Data scadenta
Nr. zile intarziere
Dobanzi legale/penalitati
Total debit
Suma
TVA
Total

Deoarece pana in prezent debitele restante mai sus mentionate nu au fost platite, creditorul someaza debitorul la executarea integrala si imediata a obligatiilor scadente.
In drept, creditorul invoca prevederile art. 1073 si urm. Cod civil, cu completarile si modificarile ulterioare, coroborate cu celelalte dispozitii legale in vigoare.
In subsidiar, se invoca ……………………...
Actele doveditoare ale pretentiilor creditorului, anexate la prezenta notificare-somatie in copii certificate pentru conformitate: ______________________.
Prezenta notificare constituie somatie de plata, debitorul fiind de drept in intarziere, conform art. 1079 alin. (2) Cod civil, coroborat cu celelalte dispozitii legale in vigoare.
Creditorul atentioneaza debitorul ca in cazul neachitarii integrale si imediate a debitelor restante notificate este indreptatit sa dispuna recuperarea debitelor restante, precum si a daunelor-interese corespunzatoare, folosind in acest scop toate mijloacele legale de care dispune, inclusiv solicitarea concursului instantelor competente si a executorilor judecatoresti, toate cheltuielile ocazionate de aceste demersuri urmand a fi suportate integral de debitor.
Redactata si semnata astazi, _____, in ___exemplare, la care s-au anexat copii certificate pentru conformitate de pe inscrisurile mentionate in cuprinsul notificarii.

____________________________________________
(numele si prenumele reprezentantului legal al persoanei care a formulat notificarea)

_____________________________________
(semnatura reprezentant legal al persoanei care a formulat notificarea si stampila)

"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model notificare ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Va rog cu un model de notificare (somatie de plata), pentru recuperarea soldurilor debitoare inregistrate de anumiti clienti cu care firma ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! temei de drept gresit in somatia de plata Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am un dosar care drept obiect somatie de plata. maine am primul termen si mi-am dat seama ca am gresit temeiul de drept in sensul ca am introdus-o ... (vezi toată discuția)
Somatie eco imballaggi eco imballaggi :(Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model somatie de plata pt o factura,clientul este din Republica Moldova..si nu vrea sa plateasca factura in ... (vezi toată discuția)