avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... model notificare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

model notificare

Buna ziua,
Va rog cu un model de notificare (somatie de plata), pentru recuperarea soldurilor debitoare inregistrate de anumiti clienti cu care firma colaboreaza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana_frincu , utilizator 15:39, 8 Iunie 2012

Subscrisa .............cu sediul ........, în calitate de
creditor,
în scopulrealizării de bunăvoie sau prin executare silită a creanţei certe, lichide şi exigibile ce reprezintă obligaţia de plată a unei sume de bani, asumate prin contractul nr............ , care atestă drepturi şi obligaţii privind executarea anumitor servicii (lucrări sau alte prestaţii), în temeiul art. 1 şi urm. Din O.G. nr. 5/2001 privind procedura somaţiei de plată, cu modificările şi completările ulterioare,Formulează prezenta:
SOMATIE DE PLATA
Împotriva debitorului.............solicitându-vă să admiteţi somaţia de plată, astfel cum aceasta a fost formulată, dispunând, în consecinţă emiterea în regim de urgenţă a unei ordonanţe de plată, care să conţină somaţia de plată, precum şi termenul de plată pentru creanţa noastră certă, lichidă şi exigibilă în cuantum total de ............., compusă din:
1.suma de ........lei, aferentă perioadei.............., reprezentând...............,datorată de debitor conform ...................,
2.suma de ...........lei, reprezentând dobânzi, majorări sau penalităţi datorate de debitor pentru întârzierea în plată aferentă perioadei..............,calculate până la data de ................, conform .............,cu cheltuieli de judecată, pentru următoarele
MOTIVE
În fapt,la data de .........., creditorul ................, în calitate de ...........,a încheiat cu debitorul ........................, în calitate de ............................,contractul ............, având ca obiect .......................
La art. ........... din contractul mai sus menţionat, părţile contractante,de comun acord, au stabilit valoarea contractului, precum şi modalităţile şi termenele de plată. De asemenea, la art. ........ din contract, părţile au inserat şi o clauză penală în conformitate cu care ................(sau se aplică dobânda legală).Conform prevederilor contractuale mai sus citate, pentru perioada ............, au fost înregistrate următoarele debite restante:
Nr.Crt.FacturăValoareReprezentândDatascadentăNr. zile întârziere/Dobânzilegale/penalităţiTotal debitSumăTVATotal
Forţa obligatorie a contractelor, consacrată de art. 969 Cod civil,corelată cu obligaţia debitorului de executare a propriilor obligaţii cu bună-credinţă (art. 970 Cod civil) dă dreptul creditorului de a cere îndeplinirea exactă a obligaţiilor asumate contractual de debitor, precum şi dreptul la dezdăunare (art. 1073 Cod civil), în caz de neexecutare sau executare necorespunzătoare.Deşi prin Notificarea nr. , debitorul a fost fost somat la executarea integrală şi imediată a obligaţiilor sale, până în prezent acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile scadente asumate prin contractul încheiat. În acest context, pentru realizarea creanţei noastre certe, lichide şi exigibile, solicităm aplicarea procedurii somaţiei de plată prevăzută de O.G.nr. 5/2001.
În drept, invocăm prevederile art. 1 şi urm. din O.G. nr. 5/2001,coroborate cu celelalte dispoziţii legale în vigoare. În subsidiar invocăm (art... din contract, og 9/2000, art. 4 din legea nr.469/2002, art. 1, 43 şi urm Cod comercial, etc.).
În probaţiune înţelegem şă folosim proba cu înscrisuri, precum şi orice alte probe a căror necesitate va rezulta pe parcursul dezbaterilor. În concluzie, având în vedere motivele de fapt şi de drept invocate,solicităm admiterea somaţiei de plată astfel cum aceasta a fost formulată,
rugându-vă să dispuneţi emiterea în regim de urgenţă a unei ordonanţe de plată, care să conţină somaţia de plată, precum şi termenul de plată a creanţei certe, lichide şi exigibile în cuantum total de ....reprezentând ......., .............(dobânda se va calcula până la data achitării integrale a debitului), cu cheltuieli de judecată
Multumesc pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare recupere creante alex09 alex09 buna ziua am o rugaminte ma poate ajuta cineva cu un model de notificare recuperare creante?va multumesc (vezi toată discuția)
Somatie eco imballaggi eco imballaggi :(Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model somatie de plata pt o factura,clientul este din Republica Moldova..si nu vrea sa plateasca factura in ... (vezi toată discuția)
Proba in somatia de plata Ariadna Gorea Ariadna Gorea Intr-o actiune avand ca obiect somatie de plata poate fi folosit ca mijloc de proba si materialul dintr-un dosar penal care s-a solutionat la parchet. ... (vezi toată discuția)