avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proiect - Modificare cod fiscal de la 01.01.2011
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proiect - Modificare cod fiscal de la 01.01.2011

Pe site-ul Secretariatului General al Guvernului se afla publicat proiectul de modificare si completare a Legii 571/2003 -Codul Fiscal , care va fi in vigoare de la 01.01.2011.
Poate fi consultat aici :
[ link extern ]

Observatie personala : este pentru prima data cand in codul fiscal se introduc si contributiile sociale .
Pe cale de consecinta , vom asista la modificari majore ale legislatiei din prezent care trateaza modul de calcul si colectare a contributiilor sociale .
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: drecredit , utilizator 14:01, 8 Septembrie 2010
waw... ce bine ca ca este inca o modificare...
Daca nu m-am inselat la numaratoare este a 58-a#-o
Cat de des se schimba actele normative nu o sa mai avem timpul fizic necesar sa le citim, dar sa mai lucram si alteceva.

Multumesc de info.
Asa este. L-am vazut si eu.
Ce va pot spune cu privire la acest proiect este ca, in martie 2010, am participat la un seminar de fiscalitate unde ni s-a spus ca autoritatile intentioneaza sa faca asa ceva. Ideea de la care pleaca acest proiect este sa adune toate obligatiile datorate in legatura cu veniturile persoanelor fizice intr-un singur loc. Se urmareste reglementarea cat mai clara a bazei de impozitate d.p.v. al impozitului si al contributiilor sociale datorate de beneficiarul sau platitorul de venit dupa caz precum si alte aspecte legate de subiect.
In esenta initiativa ar trebui sa fie benefica. In acelasi timp, daca ati observati, se intentioneaza si implementarea unei declaratii unice.
Ramane de urmarit in ce masura drumul de la intentie la realitate va fi unul coerent sau nu.
vere, m-am saturat de astia si de modificarile lor. o sa ajungem sa nu mai intelegem nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele cadou distribuite salariatilor CARMEN GEORGETA POPA CARMEN GEORGETA POPA Tichetele cadou distribuite salariatilor in alte scopuri decat reclama , publitate, sunt supuse numai impozitului pe venit sau si contributiilor de asigurari ... (vezi toată discuția)
Platitori de venituri cu regim de retinere a impozitului pe venit si contributiilor sociale- intrebare grea Rodica Teodorescu Rodica Teodorescu Pentru anumite tipuri de venituri, obligatiile privind impozitul pe venit si contributiile sociale se indeplinesc de platitorii de venituri. referitor la ... (vezi toată discuția)
Norme cod fiscal Magda Staicu Magda Staicu Pe site-ul www.mfinante.ro la secţiunea Transparenţă decizională a fost publicat proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea normelor ... (vezi toată discuția)