avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere

am cumparat un imobil de la doi batrani cu clauza de intretinere. I-am intretinut timp de 13 ani. Intre timp batranul a decedat. Recent ne-am pomenit cu niste rude indepartate ale batranei, despre care nici nu stiam ca exista, care au luat-o pe batrana din imobil cu tot cu bunurile mobile existente in casa si au plecat intr-un alt judet. Totul s-a petrecut atat de repede incat deabia am avut timp sa reactionam. Am chemat politia, dar aceasta a refuzat sa se bage pe motiv ca sunt probleme de familie. Mentionez ca batrana are 84 de ani.
Noi am considerat ca ar fi vorba de furt si chiar de rapire. Dar politistii au considerat ca imobilul nu este al nostru iar batrana ar fi dorit sa plece de buna voie.
Nu stim ce sa facem mai departe, pentru ca noi dorim sa ne respectam clauzele contractuale de intretinere.
Cel mai recent răspuns: cucuca , utilizator 11:09, 5 Septembrie 2010
Cred ca politisti nu au inteles bine situatia....imobilul este al dv. iar batrana are incheiat un contract de intretinere cu dv.Depuneti plangere penala la parchet!!!!!!
Daca intr-adevar batrina a dorit sa plece si doreste sa ramina cu aceste rude, puteti inainta actiune in schimbarea modalitatii de prestare a obligatiei contractuale de intretinere pe care v-ati asumat-o in obligatia de plata a unei sume lunare de bani ( renta viagera).Oricum, imobilul este al Dv. insa aceste rude probabil ca vor dori ca partea batrinei sa ajunga la ei si va vor actiona in instanta pentru nerespectarea obligatiei de intretinere.De aceea ar fi bine sa faceti primul pas si cit mai repede.Nu ar fi rau ca pentru fiecare luna cit batrina nu mai este la Dv. sa depuneti intr-un cont deschis pe numele batrinei o suma rationala si de bun simt ca si contravaloare a obligatiei de intret
va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune promisiune bilaterala de vinzare-cumparare barbup barbup O batrina a incheiat o promisiune bilaterala de vinzare-cumparare pentru un apartament cumparat de ea de la stat in baza legii 112/95 (cu interdictie de ... (vezi toată discuția)
Dreptul curatorului ber0272 ber0272 va rog respectuos sa ma ajutati .sunt intr-o situatie ciudata.intretin o femeie de 84 ani cam de 10-12 ani eu sant nepotul dupa frate al ei.adica tatal meu a ... (vezi toată discuția)