avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil

daca vreau sa ies din tara cu minorul in varsta de 1 an si 4 luni(acum) ce trebuie sa fac sa nu mai am nevoie de semnatura tatalui?am avut proces pt stabilirea pensiei de intretinere,iar acum vreau sa fac pt incredintarea minorului mie.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:37, 5 Septembrie 2010
Buna ziua !
Pentru a iesi din tara cu minorul aveti nevoie si de acordul tatalui chiar daca copilul v- a fost incredintat pe cale judecatoreasca.
Cu stima !
Sa puteti iesi cu acesta din tara trebuie sa aveti o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care minorul sa va fie incredintat dvs.Banuiesc ca nu ati fost casatorita cu tatal copilului si atunci pasul urmator ar fi sa deschideti actiune de incredintare a acestuia.
Va trebuie acordul tatalui doar daca nu sunteti divortati si copilul nu v-a fost incredintat printr- o hotarare judecatoreasca.
Succes.
av.M.Hornea
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
musai aveti nevoie de acordul tatalui copilului fiindca inca nu aveti tutela integrala a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Maria-AdelaMarko Maria-AdelaMarko buna ziua! am si eu o nelamurire,am custodia totala a copilului,tatal ma poate impiedica sa plec cu copilul in italia?? (vezi toată discuția)
Scoaterea unui minor din tara antonela30 antonela30 am un baietel de 10 ani si as dori sa il iau in italia insa nu l mai gasesc pe tatal sau pt semnatura nu exista nik o posibilitate sa l pot scoate din tara ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului claugeorgy claugeorgy buna ziua as dori sa ma ajute si pe mn cineva cu o nelamurire. eu sunt divortata am un copil de 13 ani tatal e obligat la pensie de intretinere si avem si un ... (vezi toată discuția)