avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

avocat

pt a deschide proces pt incredintarea minorului este nevoie de avocat?pe langa onorariul cerut de acesta mai am multe de platit?taxe ceva?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:35, 5 Septembrie 2010
:D Pentru o chestiune atat de importanta, sigur ca este de preferat sa recurgeti la serviciile unui avocat. Taxa de timbru este de 6 lei pentru actiunea introdusa separat de cea de divort .
nu sunt casatorita cu tatal copilului iar pesnsia s-a stabilit.pot cere la urmatorul apel adica pt incredintarea minorului sa platescca el cheltuielile de judecata?ori nu trebuie sa le solicit?
Sigur ca da, in situatia in care actiune de incredintare minor va fi admisa , evident veti castiga procesul si pe cale de consecinta puteti solicita obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata reprezentand onorariu avocat, taxa de timbru si timbru jud.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
nenorokoasa a scris:

pt a deschide proces pt incredintarea minorului este nevoie de avocat?pe langa onorariul cerut de acesta mai am multe de platit?taxe ceva?

Este bun ajutorul unui avocat in astfel de caz, dar nu este obligatoriu.
Pe langa onorariu se ma achita si taxele judiciare pentru promovarea unei astfel de actiuni.
puteti sa introduceti cererea de incredintare a tutelei si fara avocat. daca celalalt parinte e de acord cu cererea dvs nu e nevoie de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru - cheltuieli de judecata, onorariu avocat MIHAELA 1968 MIHAELA 1968 Buna ziua, Cu permisiunea dvs. supun atentiei si problema mea : este vorba de proces civil - pretentii : Avocatul a cerut cheltuieli de judecata iar ... (vezi toată discuția)
Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)
Recuperarea taxelor judiciare din contul avocatului lorexx lorexx Buna ziua. drept urmare a castigarii unor dosare, avocatul, ca reprezentant al societatii noastre, a incasat cheltuielile de judecata. Fireste, acestea i-au ... (vezi toată discuția)